CarSol Europe

Peruaans blauwebessenseizoen weer opgestart

CarSol heeft bijna jaarrond eigen teelt van blauwe bessen vanuit haar plantages in Peru, Chili en Portugal. Inmiddels is het Peruaanse seizoen weer opgestart. Het Europese verkoopkantoor, gevestigd in Maasdijk, geeft een toelichting op het seizoen.

Peru
"Carsol heeft hier een jonge farm van in totaal 350 hectare waar dit seizoen voor het eerst serieuze aantallen worden geoogst. Het seizoen is inmiddels begonnen. In week 30 hebben we de eerste container binnen gekregen. De maat was bij de eerste binnenkomst aan de kleine kant maar dit is inmiddels bijgetrokken. Deze zomer is ook het nieuwe pakhuis in Peru geopend. In minder dan vijf maanden is dit pakhuis gebouwd en en gecertificeerd voor alle relevante certificaten. In Peru wordt voornamelijk in bulk gepakt maar we hebben ook mogelijkheden voor diverse consumentenverpakkingen."

Europa
"Europa als afzetmarkt is erg belangrijk voor ons moederbedrijf. Het kantoor in Nederland geeft direct toegang tot de Europese retail. Onze klanten werken direct met de bron maar behouden tegelijkertijd ook de flexibiliteit die veel retailers lokaal nodig hebben. Onze klanten kunnen eenvoudig wisselen van inhoud per verpakking, op dagniveau-orders plaatsen en ontvangen fruit dat maximaal 24 uur voor verlading is gesorteerd met onze optische sorteermachine."

Voor meer informatie: 
Roberto Latorre / Harro van Dam
CarSol Europe 
Maasdijk - Netherlands
Tel: +31 (0) 10 7632683
hvandam@carsoleurope.nl  
rlatorre@carsoleurope.nl  
www.carsolfruit.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven