Hélène Fabre, Armand Fabre:

“De Barhi-dadel uit Jordanië is vanaf nu verkrijgbaar”

De oogst van de Barhi-dadel duurt maar heel kort, namelijk van eind juli tot oktober. Sinds een paar dagen is deze ovaalvormige dadel, die steeds populairder wordt op de Europese markt, weer bij Armand Fabre verkrijgbaar. “De oogst is een maand geleden begonnen. De Barhi-dadels komen per boot aan in Marseille en per vliegtuig in Roissy. We brengen ze op de markt als ze ongeveer 16 tot 20 gram zijn in dozen van 5 kg. Bij een temperatuur van 4-5 ° Celsius kunnen ze een paar weken bewaard worden,” legt Hélène Fabre van het bedrijf Armand Fabre uit.

De dadels hebben eerst een gele kleur met een ietwat 'knapperige' textuur en een smaak die zowel zoet als bitter is. Naarmate de dadel rijper wordt, krijgt deze een bruine kleur. De dadel heeft dan een 'romiger' textuur die vergelijkbaar is met die van kastanjecrème. Het bijzondere aan deze dadel is dat deze in drie verschillende rijpingsstadia kan worden geconsumeerd: tijdens de 'knapperige' eerste fase, tijdens de 'knapperige maar zoetere' tweede fase of tijdens de 'romige' derde fase.

“Voorheen werd de Barhi-dadel bijna niet in Europa geconsumeerd. Tegenwoordig is de interesse in het product echter flink toegenomen. Markten ontwikkelen zich en nieuwe landen beginnen langzaam te exporteren. Jordanië, Egypte, Israël en Palestina zijn altijd al de voorlopers op de markt geweest, maar binnenkort komen daar Peru en nog wat andere landen bij.”

Afhankelijk van het seizoen biedt Armand Fabre ook de Palestijnse dadels. Ook zal het bedrijf dit jaar voor het eerst een container uit Egypte ontvangen.

Over Armand Fabre
Armand Fabre is al drie generaties import-exportbedrijf. “Mijn grootvader heeft dit bedrijf opgericht en we werken nog steeds met dezelfde telers, de kleinkinderen van de telers waarmee mijn grootvader samenwerkte. We zijn van oudsher gespecialiseerd in nicheproducten uit Tunesië en Corsica, waarvan we veel kennis hebben. In de loop van de tijd hebben we ook steeds meer producten uit Jordanië ontwikkeld,” legt Hélène uit. “We zijn al enkele jaren gespecialiseerd in een aantal producten. Denk dan aan zowel de gedroogde als de verse dadel. We waren een van de eersten die de Barhi-dadel importeerde. We zijn ook gespecialiseerd in Maltaise sinaasappelen uit Tunesië en clementines uit Corsica. Naast onze drie vlaggenschipproducten bieden we ook al onze producten in Tunesië en Corsica, maar dan in kleinere volumes,” vertelt Hélène.

Voor meer informatie:
Hélène Fabre
Armand Fabre
Telefoonnummer: + 33 (0)4 42 43 43 90
armand.f.fabre@orange.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven