Thomas Herrmann over de nieuwe verpakking van Hermann Kräuter

"Kartonnen trays met topseal beantwoorden aan alle eisen"

Het bedrijf Herrmann Kräuter uit Neuss heeft onlangs besloten om een verpakking van kringloopkarton op de markt te brengen die zo min mogelijk plastic bevat. Het bedrijf wil hiermee tegemoet komen aan de belangen van zowel haar klanten als het milieu. "Consumenten zijn op zoek naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor kruiden. Retailers hechten op hun beurt veel waarde aan verpakkingen waarin het product aantrekkelijk gepresenteerd kan worden en die daarbij ook efficiënt zijn, bescherming bieden tijdens transport en die gemakkelijk te hanteren zijn," zegt directeur Thomas Herrmann. "We hebben binnen alle onderdelen van ons bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan en we wilden dit combineren met de behoeften van onze consumenten en retailers."

"In plaats van een plastic bakje met een plastic deksel maken we nu gebruik van een tray van gerecycled FSC-karton met een hersluitbaar plastic dekselfolie. Dit garandeert de versheid van het product en maakt dat het langer houdbaar is. Daarnaast is de verpakking gebruiksvriendelijk. De verpakkingen zijn stapelbaar, gemakkelijk te hanteren en kunnen naar wens worden bedrukt voor een nog aantrekkelijker productpresentatie," vervolgt Herrmann. 

De introductie van deze nieuwe verpakking kwam niet zomaar tot stand. "Kwaliteit en innovatie zijn de pijlers waarop ons succes is gebouwd. Om deze reden onderhouden we nauw contact met onze klanten en de verwerkende industrie. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en een aantal oplossingen verder ontwikkeld en getest. De hersluitbare kartonnen tray voldeed het beste aan alle eisen op het gebied van verpakken, koelen en vervoeren." 

Naast de kruiden die het bedrijf zelf teelt, vult het haar assortiment aan met importproducten. "De verpakking biedt zeer goede bescherming tijdens het transport, waardoor hij ideaal is voor het verpakken van zowel onze eigen kruiden als geïmporteerde kruiden. We hoeven dus niet terug te vallen op verschillende soorten verpakkingen." 

 

De zoektocht naar een nieuwe, geschikte verpakking was niet eenvoudig omdat kruiden een zeer kwetsbaar product zijn. Herrmann licht dit verder toe: "Een essentieel aspect is de zuurstofuitwisseling. We verpakken onze kruiden luchtdicht om ze zo lang mogelijk houdbaar te maken. Dit is de enige manier om het vochtgehalte in de kruiden op peil te houden maar tegelijkertijd is dit een uitdaging voor het karton. Daarnaast is de mate van bederf van voorverpakte kruiden zeer laag in vergelijking tot kruiden die in pot of los worden verkocht. Dit betekent dat de kruiden de keuken van de consument vers en in goede conditie bereiken." 

Herrmann heeft ook veel klanten in de gastronomische sector, die ook zullen profiteren van deze nieuwe verpakking. "Dankzij de hersluitbare dekselfolie is er veel vraag naar deze verpakking, niet alleen in de retail maar ook in de groothandel en foodservice. Met verpakking variërend van 15 gram tot 2 kilo kunnen we aan de eisen van alle klanten voldoen."

Hoe ziet Herrmann de toekomst van de kruidenhandel in Duitsland en Europa? "Over het geheel genomen groeit de markt voor kruiden en dat komt ook tot uitdrukking in de verscheidenheid van ons assortiment. Onze kruiden zijn voorzien van een individuele opdruk op de kartonnen trays, waarop informatie over de herkomst, teler en toepassingsmogelijkheden staan aangegeven. Al deze informatie kunnen we via deze nieuwe verpakking communiceren, terwijl we tegelijk het gebruik van plastic minimaliseren. Dit maakt de kartonnen trays niet alleen een aantrekkelijk alternatief vanuit milieuoverwegingen maar ook voor het oog." 

27 kruiden en 8 cressen
Herrmann Kräuter is een vierde generatie kruidenteeltbedrijf dat op 450 hectare kruiden en cressen teelt en dat jaarrond 27 verschillende soorten kruiden en 8 soorten cressen aanbiedt. Het bedrijf levert aan verpakkers in 15 verschillende landen, evenals aan foodservice- en retailklanten. In de zomer verlaadt het bedrijf wekelijks tussen de 150 tot 200 ton verse kruiden. In winter worden er extra kruiden uit Italië, Spanje, Kenia, Israël en Marokko geïmporteerd om in de vraag te kunnen voorzien. Biologische kruiden zijn ook een belangrijk segment voor het bedrijf, vandaar dat zij haar biologisch kruidenareaal volgend jaar met nog eens 15 hectare zal uitbreiden.

 

Voor meer informatie:
Thomas Herrmann
Herrmann Kräuter
Blindeisenweg 12
41468 Neuss 
Tel.: 02131 - 391 88
Web: www.herrmann-kraeuter.de/ 
E-Mail: info@herrmann-kraeuter.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven