Flor de Donana Biorganic

Biologische granaatappelen, Goji-bessen en vijgen uit Huelva

Het in Almonte (provincie Huelva)  gevestigde Flor de Doñana Biorganic  dat zich toegelegd heeft op de biologische teelt van rood fruit, heeft besloten haar assortiment uit te breiden met biologische granaatappelen, vijgen en Goji-bessen. Hiermee wordt de handelsactiviteit van het bedrijf uitgebreid tijdens de herfstmaanden, als de oogst en afzet van het 'zachtfruit' nog niet is begonnen. 

De directeur van Flor de Doñana, Juan Marïa Rodrïguez, heeft vastgesteld dat de plantages met granaatappelen ongeveer 15 hectare in beslag nemen, verdeeld over Almonte en Cartaya. Hier worden voornamelijk de variëteiten Acco en Wonderful geteeld. Volgende week begint de oogst van dit fruit en men verwacht tot aan december  zo'n 150 ton granaatappelen.

Het areaal vijgen is ongeveer 5 hectare groot.  Zowel de productie van de groene als de zwarte vijgen zal uitkomen op zo'n 20 ton. De teelt van de Goji-bessen is op één hectare geconcentreerd. 

Juan María Rodrïguez heeft bevestigd dat de nieuwe producten voornamelijk op de Europese markt verhandeld zullen worden, in landen als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland. Een deel van de oogst is bestemd voor de Spaanse markt. Ook heeft hij aangegeven dat het niet uitgesloten is dat het assortiment van het bedrijf verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld de 'kiwiberry'.

Bron: agrodiariohuelva.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven