Mangoteelt Italië breidt uit

"De vraag naar mango's groeit in Italië en Europa. Dankzij het gunstige weer breiden de teeltgebieden in het zuiden van het land zich steeds verder uit," vertelt Vincenzo Amata van Papamango.  

Vincenzo Amata

"Consumenten worden steeds milieubewuster en onze mango's hebben als voordeel dat ze binnen twee dagen overal in Europa kunnen worden geconsumeerd."

"We garanderen een vers product dat aan alle voedselveiligheidseisen voldoet aangezien het  in Italië wordt geteeld, waar de fytosanitaire eisen zeer streng zijn. Er zijn veel aspecten die het verschil maken bij de teelt. Zo is de milieu-impact van onze mango's kleiner in vergelijking tot overzees product dat over lange afstanden wordt vervoerd. 

Met een jaarlijkse wereldwijde productie van zo'n 40 mln ton behoort de mango tot de belangrijkste exotische gewassen. Het merendeel van de mango's is afkomstig uit het Verre Oosten, Afrika, Zuid-Amerika en Australië, terwijl de grootste consumenten van mango te vinden zijn in de VS en de EU.

I

In zakken verpakte mango's 

"Een ander voordeel is dat onze mango's steeds beter voldoen aan de biologische normen. Bovendien streven we altijd naar de beste kwaliteit, waarbij we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Om onze mango's tegen insecten en parasieten te beschermen, brengen we zakjes om het fruit aan. Op deze manier kunnen we de consument een product leveren dat niet alleen over uitmuntende uiterlijke eigenschappen beschikt maar waarvoor ook veel minder gewasbeschermingsmiddelen zijn toegepast."

Italië is de achtste grootste importeur van mango in Europa met een import van rond de 8.000 ton per jaar. De lokale teelt neemt echter ook toe, met name in Sicilië, waar zich het grootste deel van het in totaal 100 hectare tellende Italiaanse mangoareaal bevindt. 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven