Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Moeilijke tijden voor Italiaanse citroenen

"Deze zomer was niet makkelijk voor de citroen: het klimaat en de sterke temperatuurwisselingen speelden parten. Bovendien raakte de markt verstopt met buitensporige hoeveelheden van over de hele wereld en de daaruit voortvloeiende verlaging van de prijzen." Dat zegt Ferdinando Vinaccia, directeur van het Italiaanse La Costiera.

"De onophoudelijke en massale aanwezigheid van Spaanse citroenen op de markten tegen steeds lagere prijzen heeft moeilijkheden veroorzaakt voor overzeese en Italiaanse citroenen. De prijs is gedaald, zelfs tot 60% in vergelijking met 2018 en 2017."

"De afgelopen jaren hadden de citroenen in deze periode zeer hoge prijzen. De stijgende afzet rond half augustus, gedreven door een toename van de vraag, had zelfs geen invloed op een eventuele prijsstijging. Veel telers zijn ontevreden, ze worden niet goed betaald, moeten veel kosten maken en de opbrengsten zijn niet bevredigend."

"We zijn momenteel bezig met de citroen van Sorrento IGP. De vele regen in de maand mei staat in schril contract met de verzengende zomerhitte. Ondanks alles is de beschikbaarheid van dit gewas goed. De situatie is anders voor de Verdello citroen, die vanwege de klimatologische omstandigheden niet of nauwelijks aanwezig is op de markt."

"We hopen dat er begin oktober ruimte is voor en vraag naar de Siciliaanse Primofiore citroenen."

"Wat betreft plantenziekten zijn er altijd nieuwe uitbraken van ziekten en het vochtige klimaat van dit jaar heeft een verdere verspreiding bevorderd. We hopen dat dit kan worden ingedamd en dat er technologieën zijn dit de ziekten kunnen beheersen en verdere verspreiding kunnen voorkomen."

"Voor de toekomst hopen we op een algemene verbetering van de markttendensen. We vestigen onze hoop dan ook op het herfstseizoen."

Voor meer informatie: 
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
Tel: (+39) 0771 531807
Email: limonilacostiera@gmail.com
Web: www.la-costiera.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven