AIFV: Russische vereniging van AGF importeurs

Russische Rosselkhoznadzor steunt het idee voor minder papierwerk in de haven

In St. Petersburg vonden openbare gesprekken plaats rond  Rosselkhoznadzor (Russische KCB) St. Petersburg, Leningrad en Pskov over rechtshandhavingspraktijken in het 2de kwartaal van 2019. Er werd gesproken over ‘hervormingen van controles en toezichtactiviteiten’.  

Op uitnodiging van het management van de IPP Association en het hoofd van Rosselhoznadzor, maakte Irina Kapitanova, voorzitter van het AIPP, een rapport over het verbeteren van controles met suggesties van importeurs wat betreft de vermindering van de quarantainetijd voor fytosanitaire controles. 

"We organiseerden een bijeenkomst bij de douanedienst over de tekortkomingen van het elektronische Portal Sea Port systeem. De vraag rees wat de extra kosten voor vrachteigenaren zijn die ontstaan door de lange registratieperiode voor gereguleerde producten en dan vooral door het bovenmatig stempelen van duplicaat-documenten."

"We willen voorstellen dat de leden van de vereniging geholpen worden om betrouwbare fruitimporteurs te registreren en we willen de import van producten van mindere kwaliteit naar Rusland stoppen."

Sergey Karmazin van Rosselkhoznadzor St. Petersburg, Leningrad en Pskov steunde het idee van Irina die hem meteen verzocht om gevallen van ongeoorloofde import door te sturen.

Overheidsambtenaren Oleg Yemtsev en Irina Apanasova benoemden de resultaten van regelgeving voor de veterinaire en fytosanitaire afdelingen van het departement.  

Yemtsev noemde maatregelen, vooral rond het verladen van kort houdbare producten. “Op 7 december 2019 treedt de ‘Regelwetgeving voor transport van kort houdbare producten per spoor’ in werking. Daarin wordt de verlader verplicht om de temperatuur te bekijken en bij te houden tijdens het transport. Hiervoor moet de wagon of container uitgerust zijn met speciale apparatuur zoals hittesensoren.”

Rosselkhoznadzor blijft werken aan een beter niveau van informatie-transparantie. Deelnemers aan de discussies kregen de gelegenheid om het gemak van de officiële website te evalueren via een online enquête. 

Bron: a-ipp.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven