Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marks & Spencer brengt als eerste verse gojibessen op de Britse markt

Gojibessen, die in Azië al meer dan 2000 jaar worden gebruikt voor medicinale toepassingen, zijn vanaf nu ook in Britse supermarkten verkrijgbaar. 

Tot nu toe waren gojibessen in het Verenigd Koninkrijk alleen in gedroogde vorm te koop maar Marks & Spencer zal als eerste Britse retailer verse gojibessen aan gaan bieden. 

De gojibes is een 'superfood' en enorm gezond. Het fruit bevat veel bèta-caroteen, dat gezond is voor het gezichtsvermogen, het immuunsysteem en de huid. Daarnaast zijn gojibessen rijk aan calcium (25 microgram per 100 gram), voor een gezond gebit en sterke botten, en ijzer (0,57 microgram per 100 gram) dat belangrijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen. 

Hoewel het fruit bekend staat om haar wat bittere smaak, is het  nieuwe ras, dat bij Marks & Spencer in het schap zal staan, zoeter en nog rijker aan nutriënten. Het onafhankelijke teeltbedrijf S&A Produce werkt samen met een teler in Marokko om deze bessen in het Verenigd Koninkrijk op de markt te kunnen brengen. 

Edward Palmer van S&A Produce: "We kunnen niet wachten om deze totaal nieuwe bes op de Britse markt te introduceren. We hopen dat de consument er net zo enthousiast zal over zal zijn, niet alleen vanwege de heerlijke smaak en intens oranje kleur van deze bessen maar ook vanwege hun vele gezonde eigenschappen."

De verse gojibessen zijn nog tot eind oktober bij Marks & Spencer verkrijgbaar. 

Publicatiedatum: