Turkse avocado's vinden hun weg naar Oekraïne

Vanuit de stad Alanya, in het zuiden van Turkije, zijn 15.000 avocado's van de nieuwe oogst naar Oekraïne verladen. Hilmi Sevilgen, voorzitter van de Vereniging van Avocadotelers in Alanya, zegt dat er ook avocado's naar Polen zijn geëxporteerd. 

"Oekraïne is een markt waar we al vertrouwd mee zijn," zegt Sevilgen. "Vorig jaar was Oekraïne zelfs onze beste exportmarkt. Er zijn nu al 15.000 avocado's verladen maar de komende dagen zullen er nog bijna 300.000 worden geëxporteerd."

Sevilgen vertelt dat er ook vanuit Libië vraag is naar Turkse avocado's en dat er onderhandelingen gaande zijn met Roemenië, Oekraïne, Georgië, Zweden en Nederland. 

De voorzitter benadrukt dat de huidige avocado-oogst in Alanya niet toereikend is om in deze sterke vraag te voorzien. Hij voegt eraan toe dat de avocadoproductie vorig jaar van 30 mln naar 40 mln is gegroeid. "De vraag naar avocado's uit Alanya is groot vanwege de hoge kwaliteit van het fruit. Dit seizoen hopen we 50 mln avocado's te oogsten maar zelfs als we er 100 mln zouden oogsten, zou dit nog niet voldoende zijn. We streven uiteindelijk naar een productie van 200 mln in dit district."

 

Bron: Hurriyet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven