Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marine Everaerts (Mabru) over het vernieuwen van de Vroegmarkt

“Door in de Mabru te investeren proberen we nieuwe handelaren en telers aan te trekken”

Tholen – Op het dak van de Brusselse Vroegmarkt Mabru en de parking liggen momenteel 16.000 zonnepanelen en tegen het einde van het jaar is men van plan er nog eens 7.000 bij te leggen. Mabru is momenteel bezig om de markt op te knappen. De buitenkant en de parking zijn al voor een groot deel aangepakt, maar men is ook van plan om in het gebouw het nodige te vervangen.

“De Mabru heeft jaren geleden een flinke groei doorgemaakt, maar momenteel is de situatie vrij stabiel. Er komen maandelijks 22.000 bezoekers naar de markt, waar een 130-tal bedrijven gevestigd zijn die samen ongeveer 700 mensen in dienst hebben”, vertelt Marine Everaerts van Mabru. “Om de markt weer een frisser uiterlijk te geven hebben we een hoop renovaties op de planning staan. De binnenvloer en de ingang worden binnenkort op de schop genomen, maar ook het betaalsysteem aan de ingang wordt aangepast. We hebben sinds een aantal jaar een nieuwe zeer ambitieuze directeur die ervoor gaat zorgen dat de Mabru weer een vernieuwd en verzorgd uiterlijk krijgt.”

Maar ook in het AGF-aanbod van de Vroegmarkt gaat er wat veranderen. “Eén van de handelaren heeft een project opgestart om biologische producten verkopen. Hierdoor hoopt hij naast zijn bestaande klanten ook een nieuw soort cliënteel aan te trekken. Dit is iets wat de Mabru echt wel kan gebruiken”, aldus Marine.

“Een aantal jaren geleden zette heel wat telers hun product af op de Vroegmarkt, maar tegenwoordig zijn dat er niet meer zoveel. Het is zwaar om het telen te combineren met de handel. Overdag ben je bezig met je teelt en ’s nachts sta je op de Vroegmarkt. Toch blijven we investeren en vernieuwen om de Vroegmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken en als we de cijfers zien, zien we dat de Mabru nog zeker niet overbodig is geworden”, besluit Marine.

Opendeur
De Vroegmarkt zal ook een opendeur houden tijdens de nacht van vrijdag 20 september 2019 op zaterdag 21 september 2019. Na Frankrijk en Portugal tijdens de vorige edities, staat Colombia dit jaar in de spotlights. Een vijftiental Colombiaanse telers zullen hun producten in de kijker zetten van koffie tot exotische bloemen, cacao, rhum en zelfs salsamuziek.

Voor meer informatie:
Marine Everaerts
Mabru
Werkhuizenkaai 22-23
1000 Brussel
+32(0)22 15 51 69
Marine.everaerts@mabru.be
www.mabru.be