André Noordhoek (Noordhoek Agro):

"Spruitenseizoen goed van start dit jaar"

Tholen - Het spruitenseizoen is goed van start gegaan volgens André Noordhoek van Noordhoek Agro. "Tien dagen geleden zijn we begonnen met de Nederlandse spruitenoogst. De spruiten hebben niet veel last gehad van de warmte deze zomer. We moesten minder beregenen dan vorig jaar en af en toe is er gelukkig ook nog een buitje gevallen. De kwaliteit is goed, maar we moeten even afwachten hoeveel last we gaan hebben van trips." 

Over de afzet heeft André niets te klagen. "De afzet verloopt tot nu toe goed, al was het vorige week minder door het warme weer. Als de kou straks toeneemt, zal ook de afzet natuurlijk alleen maar toenemen. Op dit moment ligt de prijs rond de euro en daar ben ik tevreden mee."

Markten komen langzaam op gang
In Amerika zijn de spruiten razend populair. André: "Wat export betreft, is Amerika enorm in trek. Spruiten zijn daar het hele jaar door populair. Verder merken we dat Duitsland en Frankrijk langzaam op gang komen, maar die markten hebben eerst koeler weer nodig. Op dit moment is de vraag in Nederland best goed. Consumenten willen weer eens wat nieuws zien in de winkel. Door de populariteit van spruiten in Amerika zien we dat de populariteit in Nederland ook steeds groter wordt. De consumptie is de afgelopen jaren aardig toegenomen, al is het natuurlijk gek dat een Nederlands product eerst populair moet worden in Amerika voordat het in Nederland aanslaat. We hopen niet dat spruiten een korte trend zijn hier, maar dat de Nederlanders ze blijven kopen."

André heeft ook twee hectare paarse spruiten: "Uitbreiding hiervan is afhankelijk van hoe het komende seizoen gaat lopen, met name in Amerika. Vorig jaar is het areaal afgenomen, dit jaar proberen we het nog een keer. Het blijft natuurlijk een niche product. Vorig jaar werd het verkeerd in de markt gezet, doordat het niet goed gedoseerd werd aangeboden. Dan gaat het mis. Hopelijk is dat dit jaar niet het geval."

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
T: 010-5212629
canoordhoek@kpnmail.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven