Composteerbare fruitetiketten

Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand nu retailers, producenten en telers minder afhankelijk willen worden van milieuonvriendelijke verpakkingen en groenere verpakkingsoplossingen zoeken. Achter iedere duurzame verpakkingsoplossing gaat echter een zoektocht schuil. Op het Asia Fruit Business Forum 2019 kan men alles te weten komen over de uitdagingen waar Sinclair mee worstelde tijdens de ontwikkeling van het Sinclair EcoLabel. 

Op 5 september zal Wil Murray van Sinclair het seminar ‘Going Green: sustainable packaging solutions for fresh produce' organiseren, waarin de ontwikkeling van deze baanbrekende oplossing centraal zal staan. Het EcoLabel van Sinclair is een unieke en voedselveilige etiketteringsoplossing die ontworpen is om gebruikt te worden voor automatische, highspeed etikettering. Het is het eerste etiket voor verse AGF dat volledig composteerbaar is, van de lijm tot aan de inkt, en gecertificeerd is door TÜV Austria. 

In 2008 werd begonnen aan de ontwikkeling van het etiket. Het was een uitdaging om een composteerbaar product dat ook veilig was voor voedingsproducten te creëren maar het team van Sinclair was niet bereid tot compromissen.

Wil Murray: "We wilden de sector als eersten een composteerbaar etiket voor verse AGF aan kunnen bieden maar hiervoor moesten we een lange weg afleggen. Ons ervaren projectteam is er echter met steun van onze klanten in geslaagd om een gecertificeerde etiketteringsoplossing te ontwikkelen. Het Sinclair EcoLabel biedt retailers, producenten en telers de kans hun milieu-impact te verkleinen en tegelijkertijd herkenbaar te blijven als merk."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven