Japanse stad Yamanouchi beroemd vanwege haar premium appelen

De prefectuur Nagano behoort tot de belangrijkste fruitteeltgebieden in Japan. In deze regio worden druiven, perziken en kersen geteeld maar het zijn met name de appelen waar deze streek haar reputatie aan dankt. Er worden talrijke appelrassen geteeld en de oogst duurt van eind augustus tot eind december. De stad Yamanouchi in het noorden van de prefectuur is het middelpunt van de appelteelt. De stad is ook beroemd vanwege de 'sneeuwapen' die in de wintermaanden baden in de warmwaterbronnen. 

De omstandigheden voor de appelteelt zijn er ideaal vanwege de aanvoer van vers bergwater en het grote verschil tussen de dag- en nachttemperaturen. Rondom de stad wordt het vroegrijpe ras Tsugaru geteeld, evenals de rassen San Fuji, Shinano Gold en Shinano Sweet. Deze rassen werden in de prefectuur zelf ontwikkeld. 

De appelen uit Yamanouchi zijn beroemd vanwege hun premium kwaliteit. Retailers uit Tokio werken met de stad samen om de afzet van de appelen te promoten. In het najaar stellen sommige telers hun boomgaarden open zodat het publiek zelf appelen kan plukken. 

Bron: nippon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven