SmartWash Solutions

Bestrijding van ziekteverwekkers in gesneden producten

JBT Corporation, een bedrijf in technologische oplossingen voor de mondiale voedings- en drankensector, en voedingsveiligheidsbedrijf SmartWash Solutions hebben een nieuwe Europese samenwerking tussen de twee bedrijven bekend gemaakt. Deze is ontwikkeld om een innovatieve combinatie van wetenschap, technologie en engineering voor verwerkers van vers gesneden producten in Europa te bewerkstelligen. 

Oorspronkelijk werd het concept in de VS in 2009 geïntroduceerd met de door SmartWash Solutions gepatenteerde SmartWash delivers Pinpoint Process Control voor water-was-systemen voor de voedingsverwerkingssector, waarbij kruisbesmetting verminderd wordt en de voedingsveiligheid verbetert. Het systeem wordt nu gebruikt door meer dan 50% van de Amerikaanse sector voor vers gesneden producten, wat geleid heeft tot uitbreiding naar Europa met de opening van SmartWash Solutions BV in Nederland. 

Ewoud Buter van SmartWash Solutions: “Via onze samenwerking met JBT zijn we in staat om veel meer mensen in de sector te wijzen op de voordelen van SmartWash door gebruik te maken van de bronnen van JBT wereldwijd."

Carlos Fernandez van JBT's Liquid Foods: "Voedingsveiligheid is een megatrend die tijdens de volgende generatie de markt zal veranderen. We zijn enthousiast over de samenwerking met SmartWash Solutions en bieden dit onze klanten aan."

Uitdagingen verlichten
Buter legt uit dat de oplossing ontworpen is om de effectiviteit van het krachtigste anti-microbe wapen -chloor- te verhogen en te maximaliseren door wasbeurten op chloorbasis te combineren met gepatenteerde SmartWash chemie. "De componenten van onze gepatenteerde SmartWash oplossing helpen de gevaren rond vers gesneden producten te verminderen. Ze bevatten een hoog niveau aan bestrijding van ziekteverwekkers waardoor het risico op kruisbesmetting vermindert tegelijkertijd met mogelijke uitbraken. Het waswater dat gebruikt wordt tijdens het snijproces kan erg vies worden door grond en andere vervuiling dat het systeem binnenkomt."

Het SmartWash Solutions bestrijdingssysteem werkt uitstekend in een natte en koude omgeving die voor het snijden van verse producten gebruikelijk is. Daarnaast helpt SmartWash Solutions kosten besparen door de efficiëntie van het was-systeem te verbeteren.

SmartWash systemen worden gebruikt in de VS, Canada, Australië, China en Spanje.  

Voor meer informatie: 
SmartWash Solutions™ 
www.smartwashsolutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven