Afrex: gespecialiseerd in baby-groenten en eetbare bloemen

Het Zuid-Afrikaanse Afrex, leverancier van ruim veertig soorten exclusieve baby-groenten en eetbare bloemen en bladeren, zal aanwezig zijn op de vakbeurs Asia Fruit Logistica, die van 4 tot 6 september 2019 wordt gehouden in Hongkong. Het evenement vindt plaats in de Asia World Expo, in Lantau, Hongkong. 

John Kowarsky en Etienne Taitz, de eigenaren van Afrex South Africa, zijn overtuigd van het groeipotentieel van markten in het Verre Oosten, die ook nu al zeer belangrijk zijn voor het bedrijf.

"We zullen ons volledige assortiment baby- en microgroenten, kruiden en eetbare bloemen en bladeren tijdens deze vakbeurs presenteren," zegt John. Hij merkt op de lijn eetbare bloemen een sterke groei doormaakt. Afrex South Africa zal daarom haar assortiment eetbare bloemen uitbreiden en afstemmen op markten in Azië. 

Afrex exporteert al sinds 2003 Zuid-Afrikaanse versproducten die het bedrijf inkoopt bij gecontracteerde telers die zich in diverse klimaatzones in het land bevinden. Dit om een zo consistent mogelijke aanvoer te kunnen garanderen. Afrex investeert daarnaast in teeltfaciliteiten om haar telers te ondersteunen. Naast het Verre Oosten levert het bedrijf haar producten ook aan klanten in Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Golfstaten en Rusland. 

Amarant bladeren

Het bedrijf heeft kantoren in Johannesburg en Kaapstad en beschikt over pakstations in de buurt van de luchthavens om ervoor te zorgen dat alle versproducten binnen zes tot acht uur (maar altijd binnen een dag) per luchtvracht worden verzonden. 

Aangezien Afrex met zeer kwetsbare producten werkt, heeft het een systeem ontwikkeld dat een ononderbroken koudeketen garandeert, zodat het wereldwijde klantenbestand van het bedrijf de producten in optimale conditie ontvangt. 

"We kijken er naar uit om zaken te doen met nieuwe markten en gaan graag de uitdaging aan om onze producten aan te passen aan deze nieuwe markten in het Verre Oosten," aldus John tot slot. 

Bezoek Afrex South Africa in het Zuid-Afrikaanse Paviljoen in Hal 5/E02 op de vakbeurs Asia Fruit Logistica, Lantau, Hong Kong.

Voor meer informatie:
John Kowarsky & Etienne Taitz
Afrex South Africa
Email: johnk@afrextrading.cometienne@afrextrading.com
www.afrextrading.com


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven