McCain Foods breidt fritesfabriek in Florenceville, Canada, uit

McCain Foods Canada, onderdeel van McCain Foods, heeft bekendgemaakt dat het haar aardappelverwerkingsfaciliteit in Florenceville, de 'friteshoofdstad' van de wereld, zal uitbreiden. 

Dankzij deze investering zal de bestaande capaciteit van de fabriek fors worden vergroot. De uitbreiding zal in twee fases plaatsvinden. De eerste fase is in augustus al van start gegaan en de tweede fase zal naar verwachting begin 2020 gereed zijn. 

Wegens de uitbreiding van de capaciteit van de fabriek zullen er nog eens 400 hectare aardappelen extra nodig zijn in de omgeving. De uitbreiding komt na een eerdere investering van €44,2 mln in dezelfde fabriek in 2017. 

Volgens Potatopro.com zei Danielle Barran, directeur van McCain Foods Canada er het volgende over: “De vraag naar frites van McCain blijft sterk en we investeren in een duurzame toekomst. Florenceville is de plek waar het allemaal begonnen is voor McCain en waar we al jarenlang nauwe banden met onze werknemers, de gemeenschap en lokale aardappeltelers onderhouden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven