Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Regering Filipijnen dringt aan op massale herplanting van kokospalmen

Afgelopen dinsdag heeft het Ministerie van Landbouw opgeroepen tot het massaal opnieuw planten van kokospalmen om zo de teelt te verhogen en de inkomens te verhogen van families die afhankelijk zijn van de sector. De minister van Landbouw, William Dar, gaf aan dat de regering actieve ondersteuning wil bieden aan inspanningen om de teelt en export te verhogen en de Filipijnen de beste bron te maken van producten gebaseerd op kokosnoot. 

"Op dit moment hebben we acht laboratoriums met somatische embryogenesetechniek. Deze techniek kan bijdragen aan een versnelling van de weefselkweek van betere variëteiten van kokospalmen. Het is een pilotstudie", zei Dar bij de opening van het tweede World Coconut Congress in Pasay.

Uit onderzoek naar de provincies die kokospalmen planten, bleek dat 70 miljoen kokospalmen vervangen moeten worden vanwege hun ouderdom en afnemende capaciteit om kokosnoten te produceren. Ongeveer 3,6 miljoen hectare landbouwgrond is geplant met kokospalmen. Vele van hen zijn oude palmen die jaarlijks gemiddeld 45 kokosnoten per boom opleveren. Dit is lager dan Indonesië, een land met 150 tot 200 kokosnoten per palm.

Gebaseerd op het kweekweefselprogramma kunnen nieuwe variëteiten 90 tot 100 kokosnoten per jaar opleveren, wat een stap dichterbij de productie van 150 tot 200 kokosnoten per jaar is. Kokosnoot wordt gezien als een groot exportproduct dat 3,6% bijdraagt aan de bruto toegevoegde waarde van de landbouw in de Filipijnen, na bananen, maïs en rijst.

Zoals wordt uitgelegd op manilastandard.net hebben de Filipijnen de op een na grootste kokosnootteelt ter wereld met een jaarlijkse opbrengst van 153,5 miljoen ton, na Indonesië met 183 miljoen ton.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven