Nederlandse groenten in online opleidingstool Duits retailpersoneel

De Nederlandse tomaat, komkommer, paprika en aubergine hebben hun plek veroverd in de “Virtueller Supermarkt” in samenwerking met GroentenFruit Bureau. De “Virtueller Supermarkt” is het nieuwe online leerplatform voor de retail in Duitsland, een beleveniswereld in de vorm van een ideale supermarkt inclusief realistische producten en merken. Dit “game-based learning” concept richt zich op de in opleiding zijnde medewerkers en toekomstige beslissers uit de retail. Met de tool kunnen mogelijk 60.000 medewerkers in opleiding en 300.000 werknemers in de Duitse retail worden bereikt. Bekijk het platform hier.
 

Nederlandse groenten in de spotlight

GroentenFruit Bureau heeft exclusief voor de Nederlandse tomaat, komkommer, paprika en aubergine een lespakket in de “Virtueller Supermarkt” geplaatst. Hierin komt specifieke informatie over de herkomst en productie van Nederlandse kasgroenten, de gecontroleerde klasse teelt, de 7 principes van het kwaliteitslogo Gecontroleerde Klasse als ook handige tips voor een optimale schappresentatie van de tomaten, komkommers, paprika’s en aubergines aan bod. Afsluitend kunnen deelnemers een test doen om de opgedane kennis te toetsen. Het behaalde certificaat wordt inmiddels door een groeiend aantal Duitse retailketens gevraagd aan hun personeel in opleiding, o.a. 

Lesmateriaal

Lesmateriaal voor Duits winkelpersoneel met kennis over producten en merken bestond tot nu toe alleen in papieren vorm. Vele internationale en grote spelers zijn inmiddels met een eigen cursus bij de “Virtueller Supermarkt” betrokken, zoals Campina, Ferrero, Beiersdorf, Henkell en Zentis. De “Virtueller Supermarkt’ wordt aangeboden door de uitgever van de Lebensmittel Zeitung, gespecialiseerd in opleiding en scholing van personeel in de retail.

GroentenFruit Bureau

GroentenFruit Bureau is het marketing- en communicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse norm '2 ons groenten en 2 keer fruit. 

Voor meer informatiePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven