Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Column Frits van der Meulen (KCB):

"Zeer weinig problemen in kwaliteit kasgroenten"

De laatste weken zijn de klimaatomstandigheden vrijwel normaal geweest voor Nederlandse begrippen en dat komt heel goed uit voor de kwaliteit van de producten, schrijft Frits van der Meulen in zijn KCB column.  

Kwaliteit glasproducten
De paprika komen we volop tegen in de handelskanalen. In de Retail is de verkoop van de mix paprika een vast en veel gekocht product. Voor export zijn deze maanden vooral USA en Japan ook aan de markt. Belangrijke afzetmarkten waar Nederland bij gebaat is om zijn positie vast te houden. Bij inspecties van het KCB is naast de kwaliteit ook het fytosanitaire aspect een belangrijk gegeven. Bij de inspecties is het grootste probleem dat we tegenkomen binnenrot. Dit probleem was van buitenaf zichtbaar en dus goed uit te sorteren. Laten we hier met z’n allen goed op letten, want als partijen met binnenrot bij onze afnemers terechtkomen is dat zeker geen goede reclame voor het product!

Voor wat betreft de tomaten kunnen wij kort zijn. Hier lopen wij tegen zeer weinig problemen aan en spreken we van een goede kwaliteit. Hetzelfde kunnen we zeggen van de aubergines en komkommers, een goede kwaliteit en weinig problemen.

Kwaliteit producten vollegrond
Bij de ijsbergsla is de kwaliteit goed. Incidenteel komen we partijen tegen met een bolrotje. Bij de overige producten van de vollegrond zoals o.a. bloemkool en broccoli is de kwaliteit goed en zien we ook weinig problemen.

Bron: KCB

Publicatiedatum: