Robert Vogel, AGF Direct:

"Beperkt aanbod en brede vraag naar bloemkool en broccoli"

Tholen - De Hollandse bloemkool en broccoli mag zich verheugen in een brede Europese vraag. "Alles loopt vlot weg. Het lijkt of het Verenigd Koninkrijk de grootste tekorten heeft gehad en dat ze weer wat meer zelfvoorzienend zijn, maar er is ook nog een goede vraag uit markten als Spanje, Zwitserland, Duitsland, Italië en de Scandinavische landen", vertelt Robert Vogel van AGF Direct uit Zwaagdijk.

"Prijzen liggen op een net niveau. De broccoli wordt voor 1,30-1,40 verkocht en de prijs van de bloemkool (zessen) ligt rond de euro", vertelt Robert. "De laatste drie weken is het aanbod beperkt geweest als gevolg van de weersextremen. Inmiddels begint de aanvoer weer iets meer op gang te komen, maar ik verwacht voor de komende weken nog een goede afzet."

Het was tijdens het planten veertig graden in de productiegebieden. Dat laat toch zijn sporen na. Nu hebben we in Noord-Holland een bak zoet water om ons heen, maar dat kunnen niet alle landen zeggen", besluit de vollegrondsgroentenhandelaar.

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
Tel: 085 30 32 633
Mob: 06 38 19 19 90
robert@agfdirect.nl  
www.agfdirect.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven