Christoph Bouvry, Bouvry

“Nog steeds goede vraag naar zomerfruit, ook vraag naar druiven komt op gang”

Tholen – Door de tropische temperaturen is er nog veel vraag naar zomerfruit bij Bouvry in Brugge. “We verkopen al wat vroege appelen waaronder Delbare en we hebben al nieuwe Conference en Durendo binnen, maar met dit weer pakken onze klanten voornamelijk naar steenfruit, zachtfruit, meloenen en druiven”, vertelt Christoph Bouvry van groothandel Bouvry. “We hebben een goed steenfruitseizoen achter de rug. De kwaliteit was dit jaar zeer goed en over het aanbod zijn we ook erg tevreden. Het Franse nectarineseizoen duurt nog een week of twee en het Spaanse nog een maand. Er mogen dus nog wel een paar mooie dagen komen.”

“We verkopen ook al wel wat druiven, maar die zijn nog niet van topkwaliteit. September is van oudsher de druivenmaand, dus zal de kwaliteit snel een druk beter worden. Momenteel hebben we de variëteiten Italia en Victoria in het assortiment”, aldus Christoph. Hoewel de handelaar de vraag naar seedless variëteiten ziet toenemen, is hij niet bang dat druiven met pit zullen verdwijnen. “Er zijn variëteiten met pit die ontzettend populair zijn, zoals de Muscat. Daarom verwacht ik niet dat die zullen verdwijnen.”

“De zomermaanden is de topperiode voor de verkoop van fruit. Hoge temperaturen doen de fruitverkoop stijgen en momenteel is er ook ontzettend veel aanbod. Wanneer het weer wat koeler gaat worden, zal de vraag naar hardfruit weer toenemen. Het wordt afwachten wat voor seizoen we gaan krijgen, maar het ziet er een stuk positiever uit dan vorig seizoen. De maten voor peren zijn groter en men verwacht een betere kwaliteit. Het blijft wel spannend wat voor effect de hoge temperaturen op de bewaring gaat zijn, maar ik denk dat het wel mee gaat vallen”, besluit Bouvry.

Voor meer informatie:
Christoph Bouvry
Bouvry 
Jacob van Arteveldestraat 3
8000 Brugge - België
T: +32 (0)50 45 9060
info@bouvry.be    
www.primamundo.com     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven