Duitse Elbefruit wil Europese markt veroveren met peulen en bonen uit Guatemala

Het in Hamburg gevestigde Elbefruit, gespecialiseerd in de import van peultjes en suikererwten, blijft groeien op de Europese markt.

Bertrand Sabadie, de nieuwe commercieel vertegenwoordiger die verantwoordelijk is voor de afzet en klantopvolging op de Franse markt, presenteert de ambities van het bedrijf. “Oorspronkelijk teelt en exporteert Elbefruit van Guatemala naar de Verenigde Staten. Voor de Europese markt is in Duitsland een import- en distributiebedrijf opgericht. Sinds Elbefruit zich 3 jaar geleden op het oude continent heeft gevestigd, heeft Elbefruit zich ook gevestigd in Engeland, Nederland, België, Polen, natuurlijk Duitsland, de belangrijkste markt in Europa. We hopen nu de Franse markt te gaan veroveren.”

Het hele jaar door aanwezig
Parallel aan deze importactiviteit uit Guatemala heeft Elbefruit partnerschappen ontwikkeld met verschillende teeltbedrijven met een andere herkomst om het hele jaar door producten beschikbaar te hebben om op de markt te brengen. “Op dit moment werken we samen met Zimbabwe. Daarna gaan we importeren uit Peru, Egypte en uiteindelijk weer uit Guatemala. ”

Wat zijn de vooruitzichten voor de Franse markt?
Volgens Bertrand zijn op de Franse markt peultjes populairder dan suikererwten. “We willen eerst met groothandelaren samenwerken. Voorlopig zijn de producten – in tegenstelling tot andere Europese markten –niet erg wijdverbreid op de Franse markt,. De Franse markt is waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in de peultjes. Wat de suikererwten betreft, blijft de belangrijkste markt dat van het Verenigd Koninkrijk. In Frankrijk zijn suikererwten, net als in Duitsland overigens vooral in gespecialiseerde winkels of bijvoorbeeld in Aziatisch eten terug te vinden.”

Het bedrijf is er echter absoluut klaar voor om Franse klanten te bevoorraden als er vraag naar is. “Over het algemeen is het zo dat iedereen die peultjes teelt, teelt ook suikererwten teelt. Ze worden tegelijkertijd geteeld en hebben dezelfde teeltomstandigheden nodig. Vandaar dat telers altijd beide producten beschikbaar hebben en  kunnen we daarom in principe aan elke vraag voldoen,” legt Bertrand uit.

Een product dat per container vanuit Guatemala wordt vervoerd
“Een van de bijzonderheden wat betreft Guatemala is dat de producten per boot worden vervoerd. Eerst vullen we de containers en vervolgens vervoeren we de pallets naar de verschillende klanten. Een van onze sterke punten, vergeleken met de meeste exporteurs van dit product, is dat we ook pallets kunnen leveren in plaats van alleen volle containers,” besluit Bertrand.

Voor meer informatie: 
Bertrand Sabadie
Elbefruit
Telefoonnummer: +48 539 647 381 
WhatsApp: +48 539 647 381


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven