Exportprijs Chinese gember 30% gestegen ten opzichte van vorig jaar

“Vorig jaar ondervond de gembersector in Shandong, het grootste gemberteeltgebied in China, schade door extreme weersomstandigheden en overstromingen. Dit resulteerde in een sterke oogstdaling en lagere productkwaliteit wat de directe aanleiding is geweest voor de huidige hoge prijzen. Als het weer niet zo extreem was geweest, dan zouden de prijzen maar de helft zijn van wat ze momenteel zijn," legt David Wu van Shandong Haijiang International Trading uit. 

Gember

Gemberteeltgebied

“Onze gember wordt met name naar Nederland, Oekraïne, Canada, Saoedi-Arabië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan en Maleisië geëxporteerd onder de merknaam Haijiang en huismerken. We richten ons op het ontwikkelen van markten in het Midden-Oosten en Azië omdat deze markten grote hoeveelheden op kunnen nemen en een lager risico vormen."

"Het nieuwe seizoen zal half oktober van start gaan. De verwachting is dat de oogst dit jaar weer terug op het gebruikelijke niveau zal komen ondanks het feit dat Shandong onlangs door een cycloon werd getroffen. De schade aan de oogst lijkt namelijk mee te vallen. De exportprijs is momenteel 30% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar."

Gember

"Onze gedroogde gember wordt met name in dozen van 5, 10 of 13 kilo verpakt. Onze verse gember wordt verpakt in dozen van 4,5 en 5 kilo en in netten van 20 kilo. Er wordt vaak gezegd dat gember uit Brazilië, Peru en Thailand op internationale markten een bedreiging kan vormen voor Chinese gember maar de timing van het seizoen in deze landen wijkt af van het onze. Ook is het zo dat overzeese afnemers hun aankoop met name van de prijzen laten afhangen."

Ginger

Contact: David Wu - Sales Director
Shandong Haijiang International Trade Co., Ltd.
Website: http://www.haijiangfruit.com
Tel.: +86 537 2716878
Mob.: +86 15898785310
Fax: +86 537 2365058
Email: sale6@haijiangfruit.com it.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven