Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse daling Italiaanse perenoogst

De zomerperen hebben dit seizoen te maken met dalende aantallen. "De hoeveelheden voor de sector in het algemeen nemen af in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen jaren. De officiĆ«le gegevens zijn de afgelopen weken vrijgegeven," aldus Alessandro Zampagna, directeur van Origine Group. 

Alessandro Zampagna

De redenen zijn bekend: weersomstandigheden en schade van insecten. "De rassen Carmen en Santa Maria zijn de meest populaire. Deze worden vaak binnen een paar weken afgezet en geven geen problemen ondanks de beperkte aantallen."

Er is een groot verschil qua prijzen van dit seizoen en van die van 2018. "Het is nog te vroeg om te zeggen of het prijsverschil zodanig is dat we kunnen spreken over een bevredigende bruto verkoopbare productie."

Nu richt de oogst zich op de Williams peren, een belangrijk ras onder de Origin-leden. "Het doel dit jaar is om onze posities te behouden. Het zal niet mogelijk zijn om de horizon te verbreden, omdat we niet genoeg aanbod hebben. In sommige gevallen zullen we keuzes moeten maken waarbij we de voorkeur geven aan geconsolideerde klanten."

"We zullen aanwezig zijn op de Asia Fruit Logistica beurs in Hong Kong, omdat we in Aziƫ al enige tijd goede relaties voor de kiwi hebben opgebouwd en we hopen dat we hier nieuw markten kunnen aanboren voor de peren."

"Het is ook noodzakelijk om snel in te grijpen tegen de plaag van de Aziatische wants die zich dit jaar voor veel problemen heeft gezorgd."

Voor meer informatie:
Web: www.origine-group.com 

Publicatiedatum: