Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druivencrisis in Italië; stagnerende consumptie en dalende prijzen

Druiven uit Italië hebben te maken met stagnerende consumptie en dalende prijzen. Veel groothandelaren zijn hier de dupe van.

"Tot 10 à 15 dagen geleden was de markt vrij levendig met prijzen van €1,- tot €1,30 euro per kilo, afhankelijk van de kwaliteit. De hoeveelheden waren normaal en er was voldoende aanbod. Inmiddels bevinden we ons in de tegenovergestelde situatie", zegt een groothandelaar.

Archieffoto

Volgens de groothandelaar is het zo dat het aanbod de vraag ver overtreft. "Telers van de Victoria-druiven hebben er genoeg van. Er zijn veel druiven beschikbaar, maar niet alles wordt afgezet. Soms vertel ik de telers dat ik geen druiven meer nodig heb omdat mijn voorraden nog niet op zijn."

De lage vraag is slechts gedeeltelijk te rechtvaardigen door het uiterlijk want veel druiven hebben namelijk geen aantrekkelijke gele kleur, maar zijn eerder groenachtig. De smaak en geur is echter wel goed en de druiven zijn ook knapperig. "Aan de prijs ligt het niet want onlangs hadden de druiven een prijs van €0,60 per kilo en zelfs toen verliep de afzet stroef."

De situatie is niet fijn, zeker omdat druiven seizoensfruit zijn. "We wachten op de Italia druiven, die de markt hopelijk kunnen wakker schudden."

Publicatiedatum: