Zuid-Afrikaanse fruitexporteur stuurt prijzen wekelijks per whatsapp

In slechts drie jaar tijd is de onderneming van Uzair Essack, finalist van de Entrepreneur of the Year-competitie 2019, uitgegroeid tot het internationale exportbedrijf Cape Crops dat klanten in 23 verschillende landen heeft.

"Van het een kwam het ander en uiteindelijk exporteerde ik ananas naar Saoedi-Arabië per luchtvracht. Ik was me bewust van de mogelijkheden en besloot mijn onderneming uit te breiden," vertelt Essack. 

Door gebruik te maken van slimme en innovatieve marketingstrategieën heeft Essack gekozen voor een eigentijdse benadering van het traditionele verkoopmodel voor groenten en fruit. Vooruitbetaling is hier een voorbeeld van. Al zijn telers ontvangen nog voor zij hun producten verladen een vaste prijs.

"Ik wil dat een teler zich kan richten op het telen van een zo vers en kwalitatief mogelijk product en zich geen zorgen hoeft te maken over wanneer hij zijn geld krijgt, wat doorgaans 60 tot 90 dagen later is. Ik krijg op deze manier direct korting en dat maakt mij concurrerend. Bovendien heb ik de eerste keuze uit de producten."

Technologie is een andere factor die bepalend is geweest voor het grote succes van Cape Crops. Essack is één van de weinige fruitexporteurs die gebruik maakt van sociale media om met zijn klanten te communiceren. 

In zijn wekelijkse WhatsApp bericht en digitale nieuwsbrief is te lezen welke producten hij aanbiedt en tegen welke prijzen. Hij gebruikt deze platforms ook om zijn telers te laten weten naar welke producten veel vraag is.  

Bron: news24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven