Einde torenhoge avocadoprijzen VS in zicht

Binnenkort zal het avocadoaanbod in de VS weer terugkomen op een normaal niveau nadat de krapte in de zomermaanden de prijzen flink omhoog heeft gestuwd. Halverwege juli piekten de prijzen omdat de aanvoer uit Peru en Mexico daalde. In Californië viel de oogst dit jaar tegen als gevolg van de hittegolf van 2018. 

"De import uit Peru nam af evenals de aanvoer uit Californië en dit zette de markt onder druk. Toevallig viel dit samen met het einde van het vroege Flora Loca-seizoen in Mexico," zegt Aaron Acosta van Villita Avocados in Pharr, Texas. 

Het bedrijf importeert Mexicaanse avocado's en is een dochteronderneming van het Mexicaanse exportbedrijf AgroExort Avocados. Villita teelt ook avocado's in Peru en Texas. 

Acosta zegt dat de prijs van een doos avocado's in mei €27 bedroeg maar in juli opgelopen was tot €58 - €63. 

In supermarkten kostten avocado's op 5 juli €1,89 per stuk ten opzichte van €1,13 in juli 2018, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. 

Hass avocado's
Sinds 16 augustus bedraagt de gemiddelde retailprijs van een Hass-avocado €1,75. Greenskin-avocado's kosten gemiddeld €1,32 per stuk. Hass is het meest populaire avocadoras in Amerikaanse supermarkten en wordt met name in Californië, Mexico en Chili geteeld. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven