AliExpress opent eerste winkel in Europa

Costco opent eerste winkel in West-Australië
Costco gaat met een paar maanden de deuren openen van zijn eerste vestiging in West-Australië. De winkel in Perth wordt begin volgend jaar geopend en zal een assortiment hebben dat loopt van versproducten tot juwelen. Verder heeft de vestiging een eigen tankstation, een opticien en een groothandelsafdeling. De winkel wordt opgezet aan de hand van een investering van AU$55mln (€33,5mln).
Bron: 9news.com.au 

AliExpress opent eerste winkel in Europa
Het populaire Chinese winkelplatform AliExpress heeft voor het eerst in Europa een fysieke winkel geopend. De winkel staat in Madrid en functioneert als een soort showroom. De producten die op de locatie te zien zijn, moeten door de consument nog steeds online worden besteld.
Bron: ecommercenews.eu 

Aldi wil Portugese netwerk verdriedubbelen
Aldi wil vijf keer zoveel in Portugal investeren, zodat de Duitse discounter zijn netwerk hier kan verdrievoudigen. In minder dan vijf jaar tijd moet het winkelnetwerk zijn uitgebreid van 68 winkels naar 200 winkels. Volgens Rita Agostinho, de manager van de Portugese afdeling van Aldi is het doel om de aanwezigheid in heel Portugal te versterken. "We proberen regio's te bereiken waar we nu nog niet zijn vertegenwoordigd en versterken onze positie in gebieden waar we wel al actief zijn", aldus Agostinho.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Stabiele groei voor Ierse retailomzet
In het tweede kwartaal van 2019 had de Ierse retailsector een stabiele omzetgroei van 2,4%. De volume van de omzet nam in dezelfde periode toe met 4,1%, aldus de Ierse afdeling van het internationale marktonderzoeksbureau Ibec. De afdeling omschreef de resultaten van de Ierse sector als "stabiel" en "weinig spectaculair". De omzet werd met name beïnvloed door de relatief natte en koele zomer. Waar Ierland in 2018 te maken had met een warme zomer en daarmee een significante toename in omzet, hebben veel retailcategorieën in dit seizoen moeite om het succes van vorig jaar te evenaren, aldus Thomas Burke van Ibec.
Bron: esmmagazine.com 

Shopee is meest gedownloade app van Singapore
De winkelapp Shopee is de meest gedownloade retailapp van Singapore. Het e-commerceplatform van Shopee wordt geruggensteund door Alibaba. In het tweede kwartaal had de app gemiddeld 2,8 miljoen bezoekers per maand. Ten opzichte van het vorige kwartaal is dat een toename van 11%. Shopee is op dit moment de meest gebruikte app in zijn soort in heel Zuidoost-Azië. Binnen Singapore is de meest gebruikte e-commerceapp die van de concurrent Lazada. Apps van Alibaba zoals AliExpress en Taobao blijven prominent aanwezig onder consumenten in Singapore. De reden hiervoor is volgens een rapport van iPrice Group de populariteit van Chinese producten en het grote aantal inwoners dat Chinese talen spreekt.
Bron: insideretail.asia 

Japan: Lawson laat winkels onbemand tijdens nachturen
De buurtwinkelketen Lawson heeft in een winkel in de prefectuur Kanagawa ten zuiden van Tokyo een experiment ingezet om de nachtelijke arbeidskosten te verminderen. Tijdens de nachturen zal de winkel geheel onbemand en geautomatiseerd zijn. Op deze manier wil de keten de druk op de winkelmedewerkers verlichten en compenseren voor het gebrek aan werknemers. Het concept voor de onbemande winkels werd in december 2017 al aangekondigd. Vanaf middernacht tot 5 uur 's ochtends zal er geen personeel in de winkel aanwezig zijn. Klanten kunnen de winkel betreden door middel van een mobiele app. Vervolgens kunnen ze daarmee zelf de boodschappen inscannen en hiervoor betalen door middel van betaalapps als Line Pay. Tijdens deze nachtelijke uren zullen bepaalde productcategorieën zoals tabak, alcohol en postzegels niet worden aangeboden. Hoewel er altijd een medewerker aanwezig is voor ondersteuning, hoopt Lawson dat de winkel in de toekomst volledig geautomatiseerd te werk kan gaan.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Costco opent eerste winkel in Sjanghai
De Amerikaanse groothandelaar Costco heeft op 27 augustus zijn eerste locatie in China geopend. De winkel is opgezet aan de hand van een programma van vier jaar om meer naamsbekendheid te genereren onder Chinese consumenten via het Alibaba-platform Tmall Global. Om financieel levensvatbaar te zijn moet Costco minstens 100.000 consumentenleden zien te werven. 
Bron: insideretail.asia 

Nieuwe CEO voor Walmart Canada
Walmart Canada heeft Horacio Barbeito aangesteld als nieuwe CEO. Hij neemt de functie over van Lee Tappenden, die het bedrijf zal verlaten. Barbeito is een veteraan met ruim 25 jaar ervaring bij Walmart. Hij zal de functie per oktober op zich nemen. Barbeito was eerder actief voor Walmart International, waar hij onder andere directeur was voor de afdelingen van Argentinië en Chili.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Alert Innovation en Murata Machinery werken samen met Alphabot-technologie
De techbedrijven Alert Innovation en Murata Machinery zijn een samenwerkingsverband aangegaan met betrekking tot de Alphabot-technologie van Alert Innovation. Murata Machinery levert met name machines op het gebied van het goederenbehandeling, wat tevens de functie is van Alphabot. Murata zal Alphabot aanpassen en de technologie op de markt zetten in sectoren buiten het retailgebied waar Alert Innovation zelf actief in is. "We hebben Alphabot ontwikkeld om een van de grootste uitdagingen op het gebied van automatisering het hoofd te bieden, namelijk automatisering binnen de retailsector", zegt Alert-directeur John Lert. "Door dit probleem op te lossen hebben we een technologie ontwikkeld, die ook goed in te zetten is in andere sectoren. Onze samenwerking met Murata maakt het mogelijk dat ook andere bedrijven buiten de supermarktsector van Alphabot gebruik kunnen maken."
Bron: prnewswire.com 

VS: vakbondsleden keuren stakingsacties goed in winkels in Oregon en Washington
Winkelmedewerkers die bij de lokale vakbond van Oregon en het zuidwesten van Washington zijn aangesloten hebben ingestemd met mogelijke stakingsacties. De stakingsacties kunnen nu worden ingezet, mocht het overleg tussen de vakbond en de ketens Albertsons, Meyer en Safeway stuk lopen. De leden van United Food and Commercial Workers Local 555 in Baker City stemden op 24 augustus bijna unaniem voor de toestemming voor de stakingsacties. Hoewel een toestemming voor het organiseren van een staking geen garantie is dat deze daadwerkelijk plaats vindt, werkt de stemmingsuitslag op zichzelf al als een pressiemiddel.
Bron: oregonlive.com 

VS: Southeastern Grocers maakt afspraak over uitstoot door koelsystemen
Southeastern Grocers Inc. (SEG) heeft beloofd om bij alle 576 aangesloten winkels de uitstoot van gassen door koelsystemen te verminderen. De gassen van de koelsystemen zijn schadelijk voor de ozonlaag. SEG heeft zijn belofte vastgelegd in een overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van justitie en de Environmental Protection Agency (EPA). Eerder zou SEG de officiële norm voor de schadelijke gassen hebben overschreden. Deze norm is vastgelegd in de Clean Air Act. In de komende drie jaar gaat SEG $4,2mln (€3,8mln) uitgeven om onder andere het aantal lekkages bij koelsystemen te verhelpen. Ook moet er een boete worden betaald van $300.000 (€270.000).
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Meijer opent buurtwinkel bij Detroit
Meijer gaat in een voorstad van Detroit een buurtwinkel openen. De winkel krijgt een oppervlak van 380 vierkante meter en heeft een assortiment van versproducten, huismerkproducten en grote merken. De winkel in Woodward Corner Market is de tweede locatie waar dit concept is ingezet. In augustus 2018 werd een soortgelijke winkel geopend in Grand Rapids, Michigan. Met 2021 wil Meijer in totaal zes winkels volgens een kleiner format in stadsgebieden openen.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven