Indiaas granaatappelseizoen komt op stoom na moeizame start

Het Indiase granaatappelseizoen verloopt tot dusver redelijk. Hoewel de maten wat aan de kleine kant zijn ten opzichte van fruit uit andere herkomstgebieden neemt de vraag toe. Eén Indiase handelaar verwacht zo'n 20% meer fruit te exporteren dan vorig seizoen, ondanks het feit dat de beschikbaarheid vroeg in het seizoen laag was. 

"Het granaatappelseizoen verloopt redelijk goed, zoals verwacht. Bij aanvang van het seizoen was de beschikbaarheid lager. Sinds kort worden er echter grotere aantallen geëxporteerd," vertelt Amit Kalya, eigenaar van het Indiase exportbedrijf Kalya Exports. "We telen het ras Bhagwa en verwachten dit jaar 20% meer fruit te verladen dan vorig seizoen."

Dit jaar is Kalya van plan om zich toe te leggen op de export van hele granaatappelen in plaats van alleen de pitten en sappen. "Het is onze doelstelling om de hoeveelheid granaatappelen voor andere doeleinden dan de verkoop tot 40% terug te brengen. We exporteren onze granaatappelen naar bekende markten, zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Europa en dan met name het Verenigd Koninkrijk. We zouden echter ook graag minder traditionele markten in Zuidoost-Azië betreden. De granaatappel moet verder gepromoot worden en meer bekendheid krijgen op internationale markten om de populariteit op nieuwe markten zoals Noord-Amerika, Australië en Japan te verhogen," legt Kalya uit.  

Volgens Kalya hebben Indiase granaatappelen een voorsprong op de concurrentie. "Indiase granaatappelen zijn doorgaans kleiner dan fruit uit andere herkomstgebieden en heeft dikkere, zachtere pitten. De zoetzure smaak van de pitten onderscheidt zich van die van andere rassen. De dikke schil van het fruit verlengt bovendien de houdbaarheid en dat stelt exporteurs in staat om het fruit naar markten te exporteren waarvoor een lange transittijd geldt."

De hele wereld probeert de planeet te redden door het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen zo veel mogelijk te verminderen. Kalya Exports vormt hierop geen uitzondering. Onze granaatappelen worden in golfkartonnen dozen op een plastic of papieren tray verpakt. Het plasticgebruik is al een stuk lager dan voor het verpakken van andere fruitsoorten. Toch willen we ieder jaar ons plasticgebruik minderen om een bijdrage te leveren aan een schoon milieu," aldus Kalya. 

Over een week zal de vakbeurs Asia Fruit Logistica van start gaan. Ook Kalya Exports zal hieraan deelnemen hoewel dit geen eenvoudig besluit was. "We hebben besloten toch als exposant aanwezig te zijn op Asia Fruit Logistica in Hongkong ondanks de gespannen situatie in de regio. De protesten vinden met name in de weekenden plaats en de vakbeurs is doordeweeks. Ook heeft de luchthaven van Hongkong een bericht gepubliceerd dat zij een tijdelijk demonstratieverbod heeft zodat we Hongkong veilig kunnen bezoeken."  “Onze stand bevindt zich in Hall 3, stand 3X06. We nodigen bezoekers graag uit in onze stand om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken voor onze granaatappelen, druiven, mango's en andere verse Indiase AGF," aldus Kalya.

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 98906 73321
Email: amit@kalyaexports.com  
www.kalyaexports.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven