Greenyard verwacht winst te verdubbelen in eerste jaarhelft

In een persbericht dat Greenyard vanmorgen heeft gepubliceerd zegt het bedrijf dat het herstel van de winstmarges is ingezet. Tevens verwacht de groenten- en fruitreus dat de winstgevendheid in de tweede helft van het boekjaar zal versnellen. 

Volgens het bericht zal in de eerste helft van dit boekjaar de brutobedrijfswinst uit moeten komen op 43 of 45 miljoen euro. Dat zou een flink herstel zijn van vorige jaarhelft, die 23,3 miljoen euro bedroeg. 

Transformatieplan
De strikte implementatie van het Transformatieplan zou een toenemende impact moeten hebben op de tweede jaarhelft. Greenyard behaalde vorig boekjaar een ebita van 64 miljoen euro en hoopt tegen volgend jaar 100 miljoen te behalen. 

Door de goede vooruitzichten is het aandeel met een kwart gestegen tot ongeveer 3 euro. Echter is dit nog ver onder het niveau van 2017. Toen lag de koers nog boven de 20 euro", meldt De Tijd

Verse groenten en fruit
De omzet van het segment Fresh daalde met 4,0% als gevolg van de de beëindiging van een aantal verlieslatende verkoopvolumes zoals het uitzonderlijk tekort aan avocado’s en de prijsdruk op bepaalde categorieën zoals druiven, meloenen en citrus. 

De verkoop van conserven- en diepvriesgroenten deed het met een omzetstijging van 4,1% beter dan verse segment. 

"Belangrijkste nieuws ontbreekt"
Volgens analisten ontbreekt het belangrijkste nieuws in de update van Greenyard: de maatregelen om de balans te herstellen. Het bedrijf heeft nog maar 9 maanden om een oplossing te vinden. Greenyard heeft van de banken tot juni 2020 de tijd gekregen om orde op zaken te stellen. 

Tevens meldt Greenyard dat de heer Borman zich terugtrekt uit de Raad van Bestuur. 

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven