Vers van de pers: Kiwibessenseizoen van startTholen - Vandaag gaat het kiwibessenseizoen van start bij Fruitteeltbedrijf B. Breman in het Drentse Uffelte. Ondanks een koude periode in mei en de hittegolf van drie weken geleden, staat de oogst er goed voor. Bernard Breman is positief: "Hoewel de oogst minder is dan vorig jaar, ben ik erg tevreden. De populariteit van kiwibessen gaat de goede kant op, dat merk je ook aan de vraag van supermarkten en AGF-speciaalzaken."

Twee jaar geleden was dit nog heel anders. "De populariteit van kiwibessen ging langzamer dan gehoopt. Een paar jaar geleden waren supermarkten zoals Jumbo nog terughoudend en durfden ze niet in te gaan op kiwibessen. Nu stijgt de vraag van consumenten gelukkig steeds meer. Consumenten ontdekken dat de kiwibes niet alleen supergezond is, maar ook lekker zoet. Dat draagt bij aan zijn populariteit." In de winkel liggen de prijzen van de kiwibes nu tussen de €2 en €3 per 125 gram. Bang voor concurrentie door de groeiende populariteit is de teler in ieder geval niet. "Het telen van kiwibessen is enorm arbeidsintensief. Daarnaast duurt het jaren voor je productie hebt. Ik verwacht dus niet snel een concurrent erbij."

Bernard levert zijn kiwibessen hoofdzakelijk aan Coöperatie Hoogstraten, aangevuld met wat regionale winkels en groothandels in de buurt. Om alle vraag bij te houden, heeft hij besloten om zijn bramenteelt af te bouwen. Hij houdt 2000 m² aan voor het maken van sap, jam en dessertsaus. De overige 3,5 hectare staan vol kiwibessen. "Het wordt hard werken de komende weken om alle kiwibessen te oogsten. De totale opbrengst van alle telers in Nederland en België zal dit jaar zal rond de 150 ton zijn. Zelf gaan we met 22 plukkers uit het dorp aan de slag, zodat over vier weken de oogst hopelijk binnen is!"

Voor meer informatie:
Bernard Breman
Fruitteeltbedrijf B. Breman
Winkelsteeg 1 a
7975 PV Uffelte (Dr.)
tel 06-55 140 930
info@kiwibes.nu
www.kiwibes.nu 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven