Golf van inbraken bij agrarische bedrijven in Extremadura

De landbouworganisatie UPA-UCE Extremadura waarschuwt voor een golf aan inbraken in Vegas Altas del Guadiana, waar de irrigatie campagne in volle gang is. De afgelopen drie weken zijn meer dan 100 agrariërs slachtoffer geworden van diefstal van accu's en diesel, vernieling van een deel van de irrigatiesystemen en diefstal van tonnen groenten en fruit. Ook zijn er installaties beschadigd. 

De organisatie dringt er bij de autoriteiten op aan meer beveiligers in te zetten om een halt toe te roepen aan deze situatie, te meer omdat de oogst voor o.a. de tomaat, watermeloen, meloen en hardfruit is begonnen. 

De gevolgen zijn enorm. Niet alleen worden de gewassen gestolen, maar daarnaast wordt ook veel schade veroorzaakt. In deze periode enkele dagen zonder water zitten is heel nadelig voor de productie.  

Men geeft aan dat er achter de inbraken een georganiseerde groep zit, die binnen enkele minuten weet toe te slaan. Hun werkwijze is meestal hetzelfde. Ze wachten tot de arbeiders het land verlaten hebben, midden op de dag of tegen zonsondergang. Er zijn echter ook gevallen bekend dat de telers oog in oog kwamen te staan met de criminelen, omdat ze bestolen werden terwijl ze aan het werk waren.

Aangezien het moeilijk is om grote gebieden te bewaken, moet er volgens de UPA-UCE prioriteit gegeven worden aan de zogenaamde 'hotspots' waar de meeste inbraken hebben plaats gevonden. 

De landbouworganisatie heeft om een overleg met de afgevaardigde van de regering verzocht, om haar bezorgdheid kenbaar te maken en duidelijk te maken dat er zo spoedig mogelijk actie moet worden ondernomen. Ook is de situatie voorgelegd aan de betrokken gemeenten. 

Bron: eldiario.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven