Presentatie eerste kas voor in de ruimte

Wetenschappers van het Duits Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR) hebben in Bremen afgelopen week het model van een ruimtevaartkas gepresenteerd. Deze zou kunnen worden ingezet voor het verbouwen van vers voedsel voor astronauten die deelnemen aan ruimtemissies. Het model is gebaseerd op de resultaten van het project Eden-ISS, dat zich richtte op het telen van groenten op Antarctica.

Het model beslaat een oppervlak van dertien vierkante meter. Het is bevestigd op een module die kan worden vervoerd door een Falcon 9 raket en die op de maan of op Mars kan worden gestationeerd, lichtte Daniel Schubert, directeur van het Eden-ISS project toe. Hij voegde toe dat het DLR binnen vijf jaar een eerste prototype zal kunnen presenteren.

In het Eden-ISS project is men erin geslaagd om onderzoekers op de Duitse basis Neumayer III tijdens de poolwinter op Antarctica van voedsel te voorzien. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een geïsoleerde container met een teeltoppervlak van 13 vierkante meter, waar de planten bij buitentemperaturen tot 42 graden onder nul groeiden zonder grond, daglicht of gewasbeschermingsmiddelen. De benodigde energie was afkomstig van station Neumayer III, dat op 400 meter afstand lag.

In dit experiment slaagde men erin om onder extreme omstandigheden meer dan 270 kilo groenten te oogsten, waaronder 67 kilo komkommer en 46 kilo tomaat.

Bron: eldigitaldeasturias.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven