Klimaatverandering leidt tot mindere mango's

De stijging van de bodemtemperatuur, als gevolg van de klimaatverandering, heeft invloed op de Mexicaanse landbouwsector. Als het gaat om mango's zijn de teeltprocessen versneld, hetgeen leidt tot een overaanbod van fruit van mindere kwaliteit.

De verandering van het teeltschema heeft invloed gehad op de regio Chiapas, waar de oogst van Ataulfo mango nu in januari begint, voordat de vraag op de internationale markten op gang komt. Als gevolg daarvan moeten telers op zoek naar afzetkanalen op de binnenlandse markt, vaak ten koste van de prijs.

Een ander probleem waarmee telers te maken krijgen als gevolg van de overtollige warmte is de verspreiding van plagen. In Guerrero lijden telers onder de plaag trips, die veroorzaakt wordt door een insect dat zich voortplant als het warmer is.

Vanwege dit probleem hebben de telers de mango in bewerkte vorm af moeten zetten: in onder andere jams en sappen, of als gedroogd fruit. Het fruit had namelijk noch de kwaliteit noch het uiterlijk dat nodig is om vers afgezet te worden.

In de staat Sinaloa was er dit jaar sprake van een onregelmatig klimaat. Daardoor zijn de geoogste mango's erg klein, als gevolg van de hitte en het gebrek aan regenval. Deze Mexicaanse regio heeft te maken met aanzienlijke problemen op het gebied van de mangoprijzen, als gevolg van het klimaat. Kleine mango's dalen in waarde en worden niet goed ontvangen op de internationale markten. Als het fruit daarentegen een grote maat bereikt, wordt de prijs te hoog voor de markt en beperken of stoppen groothandelaren het aanbod.

 

Bron: elsoldemexico.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven