Product in veel supermarkten uitverkocht

Tekort aan zoete aardappelen in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is sprake van een tekort aan zoete aardappelen. Bij de meeste supermarkten is het product al uitverkocht. De schaarste is het gevolg van slechte weersomstandigheden in de Verenigde Staten. 

Supermarkten geven aan dat het tekort erger is dan verwacht. Elders inkopen zou een oplossingen kunnen bieden maar Noord-Amerika blijft de voornaamste leverancier, gevolgd door Egypte en Spanje. 

Consumenten klagen dat ze nergens aan zoete aardappelen kunnen komen of dat ze er meer dan €2,20 per stuk voor moeten betalen. Het tekort kan nog tot het einde van het jaar duren. 

Aldi laat het volgende weten: "Net als andere supermarkten zijn we getroffen door dit probleem. Samen met onze leveranciers doen we er alles aan om het ongemak voor onze klanten tot een minimum te beperken."

Ook Sainsbury's, Asda, Tesco en Morrisons kampen met tekorten.

De Amerikaanse Produce Alliance: "De markt blijft krap nu veel telers in Noord-Carolina getroffen zijn door orkaan Florence. De aantrekkende vraag en zware regenval in Mississippi, Louisiana, Arkansas en Alabama maken de situatie nog uitdagender."

 

Bron: Dailymail.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven