Verenigde Stagen: laagste champignonoogst in 10 jaar

Volgens een artikel op agweb.com bevatte het paddenstoelenproductierapport 2018-19 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw enkele verrassingen voor de sector. Er was sprake van een daling van 8% in zowel omzet als volume, wat met 383,3 mln kilo de laagste productie is sinds 2009-10.

De werkelijke daling is echter waarschijnlijk veel lager. De National Agricultural Statistics Service, die de gegevens voor het jaarverslag samenstelt, deed alleen onderzoek naar telers in acht staten (Californië, Florida, Illinois, Maryland, Oklahoma, Pennsylvania, Tennessee en Texas) in plaats van in alle staten.

De verkoop van witte champignons in de versmarkt, met een waarde van € 917 mln, is echter niet ver verwijderd van de waarde van € 963 mln van het afgelopen seizoen, hoewel het volume daalde van 368 mln kilo naar 346 mln kilo.

De sector was hier niet van op de hoogte totdat het rapport werd gepubliceerd op 21 augustus, een dag na de geplande publicatiedatum vanwege technische problemen, volgens de NASS-website.

Rachel Roberts, executive director van het American Mushroom Institute te Avondale (Pennsylvania), zei dat de sector afhankelijk is van het NASS-rapport voor zijn analyses: “Op basis van deze gegevens is het simpelweg niet mogelijk om trends vast te stellen en er is ook onduidelijkheid over teveel informatie om een ​​geïnformeerde reactie te kunnen geven. We verwachtten, gezien de chronische uitdagingen waarmee telers worden geconfronteerd, een daling van de teelt, maar we kunnen geen waardevolle informatie bieden waar zakelijke beslissingen op kunnen worden gebaseerd. "

Paddenstoelentelers hebben volgens het instituut te maken gehad met stijgende kosten door ongunstig weer, arbeidskwesties, transportkosten en een verschuiving van de voorkeur van consumenten die rassen prefereren die meer kosten om te telen.

"Telers blijven zoeken naar manieren om de efficiëntie waar mogelijk te verbeteren, maar nu draaien ze op volle capaciteit en hebben ze helaas te maken met ongunstige omstandigheden waar ze geen controle over hebben", zei Roberts in de verklaring.

Klik hier voor het rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven