Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koester de mopperkont in je team

Hoe maak je gebruik van de klaagzang van je collega? Door hier radicaal anders naar te kijken dan de meeste mensen doen, kom je tot de ontdekking hoe waardevol de eerlijkheid is die hij of zij inbrengt.

Juist door die eerlijkheid te waarderen zul je zien dat dit voorkomt uit de behoefte kwaliteit te leveren en daarom is het belangrijk dat deze persoon een stem heeft in je team. 

Dit komt zowel de openheid van het team als de kwaliteit van datgene wat je produceert ten goede. Bovendien zul je ontdekken hoe belangrijk het is succes te vieren als team (in de praktijk blijkt dit  weinig te gebeuren: zo is er natuurlijk altijd iets te mopperen). 

Drie manieren om een negatieve klaagzang constructief te gebruiken:
Wanneer je inziet hoe waardevol de bijdrage is, kun je de volgende drie manieren gebruiken om dit optimaal te benutten: 

  1. Zorg dat hij of zij de ruimte voelt zijn gevoel en zorgen in alle openheid met het team te delen. Schrijf op wat er wordt gezegd zodat voor iedereen helder is wat de zorg nu exact is. 
  2. Loop met het gehele team langs alle zorgen die zijn genoteerd en beantwoord of deze terecht is. Let daarbij op dat je focust op de feitelijke beantwoording en niet of het gevoel terecht is. 
  3. Bepaal gezamenlijk concrete verbeteringen die de zorg op korte termijn wegnemen en daarnaast bijdragen aan een duurzame samenwerking van het team. 

Door deze drie stappen continu te doorlopen, zorg je ervoor dat het gemopper constructief wordt ingezet om samen kritisch te kijken naar wat er wordt gedaan en voorkom je daarmee direct dat het een negatieve klaagzang wordt. 

En misschien kom je tot de verrassende ontdekking dat jullie best succesvol zijn... Hiermee creĆ«er je win-win situaties waarbij er onderling wordt gecheckt of je als team de juiste dingen doet en op de juiste weg bent. Terwijl je tegelijk een platform hebt waarop de successen die wel geboekt zijn gevierd kunnen worden als team. 

En op dat moment blijkt die notoire mopperkont ook blij met alles wat goed gaat. Het is net een mens....

Misschien is dat wel het belangrijkst om jezelf te beseffen.

Door:
Frank van der Veer
Agile professional bij Prowareness 

Publicatiedatum: