“Chinese knoflook verliest 30% marktaandeel door hoge prijzen”

Mr. Wang van Qingdao Serve Nature Trade: "Dit knoflookseizoen begon en eindigde dit jaar in gekte. Sinds mei zijn de prijzen op een hoog niveau gebleven. Momenteel is de prijs van rode knoflook € 0,68/kg en die van witte knoflook ligt op € 0,78/kg."

"Over het algemeen is de hoop van voorraadverkopers niet optimistisch. De teelt van dit jaar ligt 20-30% hoger dan in het vorige jaar, terwijl veel handelaren nog veel onverkocht gewas uit 2018 hebben liggen, wat in 2019 een grotere voorraad oplevert dan in voorgaande jaren. Verwacht wordt dat de prijs in september hoog zal blijven en dat het handelsvolume niet zo erg groot zal zijn. De prijzen zullen dalen nadat hoeveelheden uit de opslag beschikbaar worden in februari van het komende jaar. Knoflook wordt over het algemeen koel en in grote hoeveelheden bewaard tegen het eind van augustus. Zolang er nog voldoende kapitaal beschikbaar is, leent de knoflookmarkt zich voor manipulatie en speculatie. De hoge prijzen van dit jaar hebben tot goede winsten geleid."

"De prijs van Chinese knoflook heeft een grote impact op de internationale markt, maar Spanje, Frankrijk en Argentinië en andere landen hebben ook aanzienlijke hoeveelheden en veel overzeese consumenten hebben liever Spaanse knoflook dan Chinese. Hoewel de hoge prijzen direct hebben geleid tot een verlies van een marktaandeel van 30% van Chinese knoflook in vergelijking met het vorige jaar, heeft de totale hoeveelheid op de internationale markt geen significante veranderingen t.o.v. het vorige jaar ondergaan. Momenteel zijn overzeese markten begonnen met de verwerking van knoflook uit de opslag. Daarnaast namen consumenten in voorgaande jaren meestal direct de pure witte knoflook af, maar nu kozen ze vroeg in het jaar voor de normale witte knoflook als reactie op de buitengewone prijsstijgingen. Ze begonnen onlangs pas de pure witte in te kopen."

Voor meer informatie:

Wang Anyuan
QINGDAO SERVE NATURE FUTURE TRADE CO., LTD
+86 13954740359
andrew@nature-future.com andrew@nature-future.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven