Peru volgend jaar gastheer van de International Blueberry Organization Summit

De International Blueberry Organization (IBO) heeft bekend gemaakt dat de 2020 Summit plaats zal vinden in Trujillo, Peru, van 10-12 augustus.

De IBO Summit brengt de mondiale blauwe bessensector elke 12 tot 18 maanden bij elkaar om algemene uitdagingen en nieuwe mogelijkheden te bespreken. Het is het belangrijkste evenement van de blauwe bessensector geworden. 

De Peruaanse blauwe bessensector heeft de afgelopen jaren veel groei doorgemaakt. Een aantal jaar geleden exporteerden ze kleine hoeveelheden. In seizoen 2018-19 steeg dat tot 78.000 ton. Het is daarom een uitstekende locatie voor de volgende bijeenkomst van professionals uit de internationale blauwe bessen-aanbodketen. 

Robert Vargas van de Peruvian Blueberry Growers’ Association (ProArandanos): "We zijn verheugd over het feit dat we 's werelds blauwe bessengemeenschap voor de IBO Summet volgend jaar augustus in Peru mogen uitnodigen. Trujillo is waar de Peruaanse blauwe bessensector begon en waar het grootste aantal blauwe bessenplantages liggen."

"Peru zou 's werelds grootste exporteur van verse blauwe bessen kunnen worden tijdens de komende jaren en we zijn er trots op om de gelegenheid te krijgen de internationale sector onze bedrijven, onze geschiedenis en ons potentieel te laten zien tijdens dit grootse evenement."

Peter McPherson van IBO vertelde dat de 2020 Summit volgt op een succesvolle editie in 2019 in het Canadese Vancouver. "Dit is een goed besluit omdat Peru de snelst groeiende export ter wereld heeft."

Het Peruaanse organiserende comité gelooft dat de timing van de Summit de beste is om de sector te laten zien buiten andere belangrijke product-evenementen om.

"IBO moedigt alle mondiale partners uit de sector aan om die week vrij te houden en deel te nemen omdat de Summit de gelegenheid biedt om kennis over de sector te vergaren, de nieuwste innovaties te zien en te netwerken met bessen-experts. We zien jullie dus allemaal graag in augustus 2020 in Trujillo."

Voor meer informatie:
Jodean Robbins Duarte
International Blueberry Organization
Tel: +1 610 513 1223
https://www.internationalblueberry.org/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.