Michel Hoogendoorn, Partners Network

"Onze grootste focus zal de komende jaren op Azië liggen en dan met name China"

“We zijn een diverse groep experts met verschillende nationaliteiten en een ruime kennis van de wet- en regelgeving voor de import en export," zegt Michel Hoogendoorn van het Nederlandse Partners Network. 

Aangezien het bedrijf pas acht jaar geleden werd opgericht, is het nog betrekkelijk nieuw. Uit haar staat van dienst blijkt echter dat het bedrijf in deze acht jaar een exponentiële groei heeft doorgemaakt. Hoogendoorn: "We hebben de FD Gazelle Award voor snelstgroeiende bedrijf van Midden- en Oost-Nederland die jaar op rij in de wacht weten te slepen. We zijn acht jaar geleden met niets begonnen en nu runnen we een internationaal bedrijf."

Partners Network is een wereldwijde distributeur die werkt met een breed scala aan producten. Hoogendoorn legt uit dat hun afdeling PN Fruit werkt onder de paraplu van Partners Network. "De fruitdivisie  heeft bewezen een verbinding te kunnen maken tussen het aanbod en de vraag in vrijwel alle landen ter wereld. We werken met telers en leveranciers van premiummerken en hebben overal ter wereld kantoren. Zodoende beschikt ons bedrijf over voldoende kennis om alleen de beste producten in te kopen en te verkopen. Het feit dat we wereldwijd aanwezig zijn, maakt ons alert op alle valkuilen, kansen en mogelijkheden op de diverse markten. Wij kunnen onze risico's daardoor minimaliseren en consistent op hoog niveau blijven presteren."

Hoewel het bedrijf trots is op de grote diversiteit aan producten waar zij mee werkt, springt een aantal producten eruit. "Bananen zijn een specialiteit van ons," zegt Hoogendoorn. "We zijn al sinds 2011 de officiële agent van Chiquita bananen in de CIS-landen. Daarnaast exporteren we premium huismerk-bananen, zoals Nikki Bananas."

Het bedrijf is ook een erkende leverancier van Nederlandse producten. Hoogendoorn: "We werken samen met telers aan het uitbreiden van onze certificeringen in Nederland. Op dit moment kunnen wij een breed assortiment aan pepers, paprika's en Vitapep-snackpaprika's aanbieden maar we werken aan uitbreiding met andere groenten en fruit. We zijn momenteel bezig met het verkrijgen van een certificering voor de export van Nederlandse appelen en vanaf september 2019 zullen we ook starten met de export van Conference-peren. De peren zullen in alle maten en verpakkingen beschikbaar zijn en dat is voor veel van onze afnemers zeer interessant."

Na drie awards gewonnen te hebben voor haar sterke groei, is het bedrijf van plan om haar bereik nog verder te vergroten. "Onze grootste focus zal de komende jaren op Azië liggen en dan met name China. Dankzij de samenwerking met onze logistieke collega's van SORS Logistics en PanAsia Qingdao hebben we contacten in deze regio kunnen leggen. We hebben een goede samenwerking met een grote retailer in China opgebouwd, die meer dan 670 winkels in de provincie Shandong heeft. Dit is een zeer succesvolle strategie gebleken en daarom hebben we een duurzame groei doorgemaakt op het gebied van fruit, zoals ananas, bananen, kersen, druiven, citrus, appelen en peren, uit diverse herkomstgebieden."

Hoogendoorn concludeert: “We zijn een bedrijf dat graag buiten de vaste kaders denkt om oplossingen te vinden voor alle uitdagingen die op ons pad komen. We willen altijd een stap vooruit blijven en dit betekent dat we risico's in moeten calculeren. Ons bedrijf beschikt over een jarenlange ervaring op de internationale markt en vervult op diverse gebieden een pioniersrol en daarom voegt Partner Network waarde toe aan de keten."

 

Voor meer informatie:
Michel Hoogendoorn
Partners Network B.V
Laan 21
8071 JG Nunspeet
Tel: +31 (0) 613143990
Email: m.hoogendoorn@partnersnetwork.com  
www.partnersnetwork.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven