Citronex start promotie Tomimaru Muchoo tomaten en opent bananenrijperij in Roemenië

De Raspberry King Association wil de roze vleestomatentelers in Polen integreren en vertegenwoordigen en de roze vleestomaat Tomimaru Muchoo populair maken.

Volgens Rafał Zarzecki, voorzitter van Citronex Group en oprichter, is een dergelijk initiatief noodzakelijk omdat er andere variëteiten zijn met een andere smaak - die niet zo goed is als de umami-smaak van Tomimaru Muchoo. De smaak zou de consumenten kunnen teleurstellen, omdat die niet lijkt op de smaak zoals ze die van de roze vleestomaat kennen.

"In het algemeen weten de consumenten wat goed is, maar soms kunnen ze worden misleid als ze een bekende smaak en kwaliteit verwachten en iets anders te krijgen, en dit is waar het risico zit", zei hij. "Als de kwaliteit afneemt, kunnen we de erkenning van de klanten verliezen die niet meer willen betalen voor een roze vleestomaat die hetzelfde smaakt als een veel goedkopere rode tomaat."

Een van de taken van de vereniging is om "te voorkomen dat consumenten worden misleid over de variëteit of het land van herkomst van de roze vleestomaat." De roze vleestomaat (andere variëteiten dan Tomimaru Muchoo) wordt ook in Spanje geteeld en naar Polen geïmporteerd. Er zijn ook teeltbedrijven in Polen die variëteiten telen die als Tomimaru Muchoo worden verkocht.

De consument kan een "echte" roze vleestomaat niet met het blote oog onderscheiden van een "niet echte". De naam Tomimaru Muchoo is tot nu toe ook niet goed weergegeven.

"Het is niet bekend bij consumenten omdat ze zelden de etiketten op dozen lezen, wat betekent dat ze niet weten dat als ze roze vleestomaten kopen niet degene kopen die ze lekker vinden, d.w.z. Tomimaru Muchoo", zei Zarzecki.

In de tussentijd heeft Citronex besloten om verdere investeringen te doen in Roemenië, waar in januari een tweede bananenrijperij wordt geopend.

Afgelopen januari werd een bananenrijperij geopend in het Roemeense Timisoara, waarmee Citronex ook in dit land het grootste bananenbedrijf werd. De bouw van een nieuwe bananenrijperij gaat in september van start. In Boekarest wordt een nog grotere rijpkamer gebouwd met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter. Hierdoor verdubbelt het Roemeense dochterbedrijf Yellow Fresh zijn capaciteit. Na de voltooiing van deze investering is het bedrijf van plan uit te breiden naar de Hongaarse en Bulgaarse markten.

“Onze grootste rijpingsfaciliteit in Zgorzelec bevindt zich op de kruising van drie grenzen. We bevinden ons op 150 km van Praag en op minder dan 250 km van Berlijn. In Timisoara zijn we slechts 300 km verwijderd van Boedapest. Dit stelt ons in staat om de kwaliteit van het fruit hoog te houden en logistieke kosten te verlagen. Om de omzetstijging bij te houden, bouwen we meer rijpkamers. In Polen hebben we al ruimte voor 5.000 bananenpallets en in Roemenië voor nog eens 2.500 plaatsen. Op dit moment zijn we al de grootste bananenrijperij in Europa", aldus Marek Szulc, de directeur van Citronex.

In augustus sloot Citronex een deal die resulteerde in een permanente verbinding van Columbia en Costa Rica naar de haven van Gdansk. Zo zullen sommige bananen die eerder in Hamburg zouden aangekomen nu in Polen worden gelost.

Vorig jaar verkocht Citronex ongeveer 260 vrachtwagens met rijpe bananen per week, die naar acht Europese landen gingen. Het bedrijf ziet ook groot potentieel op de Duitse markt en plant al verdere investeringen in de grensregio Zgorzelec. De bouw gaat begin volgend jaar van start.

Bron: www.sadyogrody.plwww.portalspozywczy.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven