Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe kartonnen verpakking van UT Tray Black in Noorwegen

Dit fruit heeft geen plastic meer nodig

Het Noorse landbouwbedrijf Austein Gård biedt haar aardbeien nu in een nieuwe kartonnen verpakking aan, gemaakt van UT Tray Black. Volgens het bedrijf vervangt het daarmee volledig de voorheen gebruikte kunststof verpakking en tegelijkertijd is de nieuwe productverpakking een blikvanger voor de PoS. De verpakking wordt geproduceerd door Norstamp Etikett & Emballasje. UT Tray Black komt van MM Karton, meldt het Duitse online platform VerpackungsRundschau.


De nieuwe productverpakking / Foto: MM Karton

Rood op zwart als blikvanger
Het nieuwe verpakkingsdesign heeft de vorm van een fruitmand, de traditionele manier om aardbeien te verpakken. Met haar zwarte binnenkant en bruine achterkant toont de verpakking het contrast tussen zwart karton en rode aardbeien. Daarmee geldt ze als blikvanger aan de Point of Sale. De bruine achterkant moet het natuurlijke karakter van de verpakte aardbeien onderstrepen en is in de kleuren van de Noorse vlag bedrukt.

Aangezien aardbeien vocht afgeven en voor het verpakken over het algemeen gewassen worden, is vormstabiliteit onder vochtige omstandigheden van doorslaggevend belang. Door een speciale manier van lijmen is UT Tray Black volgens zijn fabrikant waterafstotend en behoudt het zo zijn stabiele vorm. 

Bron: VerpackungsRundschau


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven