Greenyard snoeit in loon directieleden na zwaar jaar

Greenyard heeft het moeilijk en dat heeft gevolgen voor de lonen van de directieleden, meldt De Tijd. De lonen van de directie gaan omlaag, enkel dat van de voorzitter stijgt. 

Na een moeilijk jaar past de Belgische groenten- en fruitreus zijn loonbeleid aan. Het bedrijf heeft voor 456,3 miljoen euro aan schulden en eind maart eindigde het boekjaar met 192 miljoen euro verlies. Daarom is Greenyard bezig aan een herstructurering waarbij meer dan 400 banen gaan verdwijnen en bedrijfsonderdelen worden verkocht. 

Voorzitter
Uit de pas gepubliceerde uitnodiging voor de algemene vergadering blijkt dat de groenten- en fruitreus zijn aandeelhouders vraagt om de voorzitter een vergoeding te geven van 142.500 euro. In het vorige boekjaar was het bedrag 102.500 euro. 

De impact op de lonen van de twee CEO's is het grootst. Hein Deprez kreeg vorig boekjaar 750.000 euro (zonder bonus). Dit jaar daalt dit bedrag naar 600.000 euro. Echter hij kan zijn loon opkrikken naar het 750.000 euro als hij zijn targets haalt. Voor co-CEO Marc Zwaaneveld geldt hetzelfde als voor Deprez. Ook de rest van de directie moet inleveren. 

Bron: De Tijd

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven