Richard Grob, Kartoffel-Centrum Bayern:

"Aardappelexport uit Bayern naar Zuid- en Oost-Europa gaat van start"

De hitte in het afgelopen jaar staat veel telers in Duitsland en Europa nog vers in het geheugen: na een dreigende schaarste en hoge prijzen voor aardappelen waren de verwachtingen aan het Duitse vroege aardappelseizoen groot. Richard Grob van Kartoffel-Centrum Bayern becommentarieert het actuele seizoen in een interview met FreshPlaza: "Bij de vroege aardappelen hebben vorst en hagel in sommige gebieden de seizoensstart spannend gemaakt. Het gebrek aan grondstoffen liet het huidige seizoen met recordprijzen beginnen."


Actuele rassen uit de testteelt

De situatie kon zich sindsdien nauwelijks ontspannen, vertelt Richard verder: "Momenteel zetten neerslag en extreem weer de aardappelprijzen in Bayern onder druk. Desondanks liggen de Duitse aardappelprijzen nog steeds op een hoog niveau." Bovendien is de vraag naar consumptieaardappelen in augustus c.q. tijdens de zomervakantie traditioneel kleiner. Bij de industrieaardappelen merkt men geen schommelingen in de afzet.


Verpakte aardappelen

Ook het exportseizoen staat nu voor de deur: "De vraag vanuit Zuid- en Oost-Europa doet op een goed exportseizoen hopen. We merken de stijgende eisen van de klanten in het buitenland. Om aan deze eisen te voldoen, kiezen we hier in Bayern onder andere gericht voor de teelt van bepaalde rassen en hebben we ons kwaliteitsmanagement nog verder verbeterd.

Ook uien uit Bayern zullen binnenkort op de markt komen. Tot nu toe is men hoopvol over het aankomende seizoen. "De uien bevinden zich momenteel in de hoofdgroeifase, het weer is hierbij van voordeel. We zien voortekenen van een optisch goede oogst en kwalitatief goede uien. Afgelopen jaar had de droogte uitwerkingen op de grootte van de uien, dit jaar zullen we weer meer 'exportkalibers' oogsten", zegt de deskundige afsluitend. 

Voor verdere informatie:
Richard Grob
Leitung Speisekartoffeln / Zwiebeln
Kartoffel-Centrum Bayern GmbH
Mittelstetterstr. 42
D-86641 Rain/Lech
Tel: +49(0)9090 / 9604-14
Mobiel: +49(0)175 / 2631001
E-mail: richard.grob@rwz.de
Web: www.kartoffel-centrum-bayern.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven