Vélez-Málaga is het belangrijkste centrum voor subtropische fruithandelaren

Reyes Gutiérrez, een van de grootste exportbedrijven van avocado en mango in Spanje, heeft zijn faciliteiten in het Park voor Levensmiddelentechnologie in Costa del Sol-Axarquía (Vélez-Málaga) uitgebreid met de aankoop van een perceel van 3.174 vierkante meter. Het bedrijf investeert €411.480 in dit project.

Het handelsbedrijf in subtropisch fruit beschikt eveneens over faciliteiten in Rungis (Frankrijk). Het nieuwe perceel wordt toegevoegd aan een stuk grond dat het bedrijf al had op bovengenoemd industrieterrein in Vélez-Málaga, met faciliteiten die zijn gericht op dochteronderneming Avomix, gespecialiseerd in de productie van gekoelde guacamole en verse fruitsappen zonder conserveermiddelen op basis van avocado en mango.

Het werkgebied van het levensmiddelentechnologiepark, dat met name gericht is op de subtropische sector, strekt zich uit van de regio's la Axarquía en de Costa Tropical van Granada tot Casabermeja. Volgens María José Roberto, vertegenwoordiger van het park, zijn er veel bedrijven die momenteel bezig zijn met het aanpassen en inrichten van hun faciliteiten op het terrein. Alle percelen zijn verkocht en er is zelfs een wachtlijst van bedrijven die geïnteresseerd zijn om zich in het park te vestigen.

Het industrieterrein heeft ruimte voor in totaal 39 bedrijven en beslaat een oppervlak van 186.000 vierkante meter.

Bron: laopiniondemalaga.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven