Nieuwe veiligheidsmaatregelen voor 74e editie

145 ton tomaat beschikbaar voor La Tomatina

Het populaire tomatenfestival La Tomatina, een van de drukst bezochte zomerfestiviteiten in Spanje, zal dit jaar beveiligd worden door manschappen van de Guardía Civil, de verkeers- en regionale politie, de hondeneenheid en de bergeenheid. Deze zullen samenwerken met de lokale politie, honderd leden van de Civiele Bescherming en 60 particuliere beveiligers. Bij elkaar gaat het om zo'n 300 mensen die bovendien worden ondersteund door een speciaal voor de gelegenheid opgezette commandopost en een helikopter die over het gebied vliegt en in kan grijpen wanneer nodig. 

Daarnaast beschikt de organisatie dit jaar over een groep vrijwilligers en gekwalificeerd personeel van het regionaal centrum, die zich eveneens zullen inzetten voor de veiligheid van de deelnemers.

Dit jaar wordt de 74e editie van La Tomatina gevierd. Inmiddels zijn er via de officiële website al 10.000 kaartjes verkocht voor het festival. Er zal meer dan 145 ton tomaat gebruikt worden tijdens deze editie.

Juncal Carrascosa, de burgemeester van Buñol (de gemeente waar La Tomatina plaatsvindt) moedigt bezoekers van het festival aan te profiteren van hun bezoek aan Buñol door een bezoek te brengen aan de toeristische trekpleisters en festiviteiten van de stad. Ook benadrukte ze het groeiende succes van het Kinder Tomatina festival, dat aanstaande zaterdag om 12.00 uur gehouden zal worden en bedoeld is voor kinderen tot 14 jaar.

 

Bron: Europa Press / 20minutos.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven