Canadees bedrijf werkt aan plukrobot voor champignons

Het bedrijf Technology Brewing in British Columbia werkt aan een baanbrekend ontwerp. Onlangs ontving het een subsidie van €34.000 van de Agritech Innovation Challenge voor de ontwikkeling van een zogenaamde 'vision guided' robot die in staat is om nauwkeurig champignons te plukken en deze in dozen te plaatsen. 

"Vaak krijg ik de vraag of ik niet bang ben dat dit mensen hun baan kost maar we automatiseren werkzaamheden die mensen juist niet willen doen," zegt Mike Boudreau, oprichter van Technology Brewing. Boudreau bouwde zijn eerste robot in 1985 en richtte zijn bedrijf in 1999 op. Vanaf 2006 legt het bedrijf zich toe op robotica. Boudreau vertelt dat de klussen waarvoor deze robots worden ontwikkeld een stuk minder glamoureus zijn dan de robots zelf. 

Waarnemen, herkennen en plukken 
Aangezien champignons in alle soorten en maten voorkomen en hun afmetingen soms binnen 24 uur verdubbelen, werkt Boudreau's bedrijf aan een robot die in staat is om de champignons die rijp zijn om geplukt te worden te herkennen en andere te laten staan. Dit klinkt ingewikkeld en duur en dat is het ook.

"Tegen de tijd dat we een compleet systeem hebben ontwikkeld, zullen we miljoenen uit hebben gegeven. Deze robots doen werk dat mensen niet willen doen en daarom is er zoveel vraag naar."

Boudreau legt uit dat de sector geen arbeidskrachten kan vinden en daarom zoekt naar oplossingen op het gebied van automatisering. Voorlopig zullen robots vooral voor dit type werkzaamheden worden ingezet maar in de toekomst zal iedere baan op één of andere manier beïnvloed worden door automatisering, zo verwacht Boudreau. 

Bron: infotel.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven