Ananasprijs VS schiet de lucht in vanwege krappe aanvoer uit Costa Rica

"De aanvoer van ananas uit Costa Rica is momenteel krap," zegt Victor Wilcox van First Quality Produce in Fresno. "Dit is al twee tot drie weken het geval en zal naar verwachting ook nog wel een aantal weken zo blijven."

De krappe aanvoer heeft te maken met het extreem natte weer in Costa Ricaanse teeltgebieden en het feit dat het het kortste seizoen van het jaar is," legt Wilcox uit. "De kwaliteit is echter prima en we hebben geen problemen ondervonden."

Snack Buddies ananasstick van First Quality Produce.

Verandering in vraag
Ondertussen trekt de vraag naar ananas aan. "De vraag naar ananas is doorgaans vrij stabiel. Het is één van de populairste producten die we aanbieden," legt Wilcox uit. "Nu de scholen weer beginnen, trekt de vraag nog verder aan. In deze tijd van het jaar starten foodservicebedrijven weer, die ook graag ananas op hun menu zetten. De vraag zal dus naar verwachting alleen maar toenemen."

De krappe aanvoer heeft tot een verdubbeling van de prijzen geleid. "De prijzen zijn omhoog geschoten en zijn sinds een week of twee zelfs verdubbeld," zegt Wilcox. 

Hij denkt echter wel dat de prijs een plafond heeft bereikt. "Ik denk dat de prijs zijn maximum heeft bereikt. Tot eind augustus zal de aanvoer beperkt blijven maar daarna keert deze terug op het gebruikelijke niveau," vervolgt Wilcox. "Deze hoge prijzen hebben we al lange tijd niet meer gezien. We verwachten echter dat de situatie op de markt omstreeks de eerste of tweede week van september weer zal normaliseren."

Voor meer informatie:
Victor Wilcox
First Quality Produce
Tel: +1 (559) 442-1932
victor@firstqualityproduce.com 
http://www.firstqualityproduce.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven