Jaarlijkse besparing van meer dan 450 ton non-recyclebaar afval

Aldi Ierland biedt AGF alleen nog in kartonnen bakjes

Aldi Ierland heeft zwarte plastic trays die gebruikt worden als verpakking voor AGF verboden, waarmee jaarlijks meer dan 450 ton non-recyclebaar afval in 139 winkels bespaard wordt. Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat Aldi Ierland een besparing op plastic verpakkingen van 25% voor het hele assortiment de komende 3 jaar in gang wil zetten. 

De Ierse 'speciaal geselecteerde tomaten' waren de eerste lijn die een nieuwe verpakking kregen van karton. Pastinaak en avocado's waren de laatste lijnen die van de zwarte plastic trays verlost werden. 

Aan het eind van 2020 zullen alle Aldi eigen merk producten niet meer in zwarte plastic trays, polystyreen trays en PVC verpakt worden. Verse vis wordt al in nieuwe recyclebare trays verpakt. 

Plastic reduceringsprogramma
Aldi's plastic reduceringsprogramma heeft ervoor gezorgd dat er geen plastic zakjes voor eenmalig gebruik meer in de winkels te verkrijgen zijn, dat watten in karton verkrijgbaar zijn en dat de hoeveelheid plastic uit waterflessen verminderd is. Dit scheelt jaarlijks 225 ton plastic. 

John Curtin van Aldi Group: "Het reduceren van de hoeveelheid plastic die we produceren is essentieel voor onze commitment aan duurzaamheid en verantwoordelijke bedrijfsvoering... Dit is een stap in de richting van het behalen van onze ambitieuze doelen wat verpakking betreft."

Bron: irishtimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven