Pitto

Gelijktijdige beschikbaarheid rassen maakt mixverpakkingen Zuid-Afrikaanse druiven mogelijk

Aan de oevers van de Oranjerivier in de Noordkaap komen de druivenranken weer in bloei. Voor het teeltbedrijf Pitto zal het nieuwe seizoen voor witte druiven in week 48 aanvangen. Twee weken later gevolgd door dat van rode en blauwe druiven. 

De Noordkaap is van oudsher sterk in vroege witte druivenrassen, zoals Early Sweet, Prime, Sugraone en Thompson Seedless. Marketingmanager Christian Strydom is trots dat zijn bedrijf dit jaar ook het ras Sweet Globe aan zal kunnen bieden. 

"Bij Pitto richten we ons met name op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit en daarom staan we bekend om onze smakelijke druiven. Vanwege de uitstekende interne kwaliteit van onze druiven zijn ze zeer goed houdbaar."

Hij vervolgt: "Aangezien we op onze bedrijven tegelijk een grote verscheidenheid aan druivenrassen verpakken, kunnen we op verzoek van klanten ook mixverpakkingen leveren, waarbij witte, rode en blauwe druiven in één punnet zijn verpakt."

Het bedrijf heeft plannen om haar aanwezigheid in het Verre Oosten, waaronder China, te vergroten, waar het zich met name zal richten op supermarkten en winkelketens. "Het is voor ons belangrijk om te weten dat onze producten voor een specifieke klant bestemd zijn en niet zomaar op de open markt worden verhandeld. We zouden onze aanwezigheid in Vietnam en Zuidoost-Azië ook graag vergroten en zodra Zuid-Korea haar markt openstelt voor Zuid-Afrikaanse druiven, hopen we onze witte druiven ook aan retailers op deze markt te kunnen leveren."

Het bedrijf werkt ook aan een eigen lijn rozijnen die momenteel in ontwikkeling is. 

Pitto zal aanwezig zijn in het South African Pavilion van de Asia Fruit Logistica, Hall 5 E02.

Voor meer informatie:
Christian Strydom
Pitto
Tel: +27 54 431 0302
Email: export@pitto.co.za
https://www.pitto.co.za/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven